Mesajul zilei

19/09/2016 - CHEMAT PENTRU O MISIUNE NOBILĂ

Iosua, fiul lui Ioţadac, cu fraţii săi, preoţii, şi Zorobabel, fiul lui Şealtiel, cu fraţii săi s-au sculat şi au zidit altarul Dumnezeului lui Israel, ca să aducă pe el arderi de tot, după cum este scris în Legea lui Moise, omul lui Dumnezeu

Ezra 3.2

Moise a transmis mesajul lui Dumnezeu și sute de ani au trebuit să treacă, pentru ca un grup de oameni să decidă să se ridice și să împlinească Cuvântul Domnului. Astăzi, când doi sau trei se adună în numele Domnului, El se face prezent (Matei 18:20).

Altarul lui Dumnezeu ar trebui să fie edificat în fiecare inimă. Lucrarea Sa, cu toate acestea, nu este făcută de unul singur, ci de cei pe care El îi cheamă să se adune și să împlinească ceea ce este scris. Cel Atotputernic cheamă mulți oameni ca să edifice altarul Său în întreaga lume. Cine a auzit chemarea Sa și o va împlini, nu va pierde răsplata.

Cuvântul, profetizat prin robul Domnului, va găsi una sau mai multe inimi care să creadă în El. În Scripturi, există multe profeții în așteptarea cuiva, care pur și simplu, îndrăznește să le creadă. Cine va  da ascultare Domnului va fi folosit într-un mod minunat de către El.

Dumnezeu vorbește pentru prezent și pentru viitor. În cazul altarului Domnului, deja trecuseră câteva sute de ani de când a fost dat cuvântul, însă, fiind de la Dumnezeu, a rămas ferm. Tot ceea ce a fost prorocit, la timpul potrivit, se va materializa și asta în funcție doar de existența a cuiva care să creadă în Cuvânt și să-L practice. Ferice de cei care păzesc Cuvântul Domnului.

Există o putere foarte mare în mijlocul a două sau trei persoane care se adună în Numele lui Isus - El Însuși se face prezent. Așa că va fi imposibil ca iadul să împiedice lucrarea, pentru că Însuși Domnul va avea grijă de toate detaliile.

Ce zile minunate am avea pe toată fața pământului, dacă oamenii s-ar închina și ar crede, într-adevăr, cu cuvintele și faptele sale, în Unicul Dumnezeu adevărat. În loc de bombe, foamete, boli, adulter și multe alte lucruri rele, ar exista iubire, prosperitate, prietenie și tot ceea ce este bun în viață.

Exemplul din versetul de mai sus ne arată că lucrarea lui Dumnezeu trebuie să fie efectuată în grup. Cineva este chemat pentru a conduce, iar alții pentru a ajuta. Cine însă, va avea toată slava? Domnul, cu siguranță, însă, cel care o va face din toată inima va fi răsplătit.

Ascultă atunci vocea lui Dumnezeu, El caută închinători care să I se închine în duh și în adevăr (Ioan 4.23,24) și sunt dispuși să sufere de dragul Lui (Matei 5,10). Aceștia, fără îndoială, vor fi răsplătiți. Fie ca tu să fii unul dintre ei; aceasta este rugăciunea mea.

 

În Hristos, cu iubire,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!