Mesajul zilei

20/09/2016 - CINSTIȚI-I PE CEI CARE VĂ FAC UN BINE

Împăratul a zis: "Ce cinste şi mărire i s-a făcut lui Mardoheu pentru aceasta?" - "Nu i s-a făcut nimic", au răspuns cei ce slujeau împăratului.

Estera 6,3

Întotdeauna să plantezi semințe bune, pentru că, la timpul potrivit, vei culege. Dumnezeu nu ne arată ceva ca să rămână ascuns, ci ca să fie adus la lumină. În cazul în care, la un moment dat, ți s-a făcut un bine, nu uita să recompensezi acea persoană. Gratitudinea trebuie să fie întotdeauna ceva comun în rândul tuturor copiilor lui Dumnezeu. Așadar, dacă vei ruga pe cineva să se roage pentru tine, nu uita să-i mulțumești. În cazul în care rugăciunea pe care persoana o face dă rezultate, fii recunoscător Domnului și roagă-L să o folosească mai mult și de asemenea arată-i recunoștința față de ea. Trebuie să-i cinstim pe cei care ne cinstesc (Romani 13,7).

Chiar și într-un moment de furie, nu planta semințe rele. Ele produc după soiul lor și sunt ca un bumerang, pentru că se duc și vin, doar că într-o măsură și mai mare - se înmulțesc (Proverbe 30.32,33). Dar, dacă plantăm semințele bune, Tatăl nu va lăsa să fim uitați. Cineva - sau El Însuși - ne va da recompensa. Dacă există ceva care nu dă greș aici, în această viață, este recolta a tot ceea ce semănăm (Galateni 6.7,8).

Toate cunoștințele pe care le primim au un scop. Minimul pe care îl putem face este să ne rugăm și să paralizăm acțiunea inamicului în orice situație care ne este revelată. Există cazuri în care trebuie să prevenim persoana, așa cum s-a întâmplat atunci când Mardoheu a auzit despre planul uciderii regelui (Estera 2:22). Tot ceea ce Domnul ne dă să știm trebuie adus la lumină.

Regele Ahasveros a vrut să fie recunoscător față de acel evreu care i-a salvat viața. În mod similar, recunoștința trebuie să fie exercitată de către cei care i-au cerut unui frate să mijlocească pentru viața sa, pentru că acesta a luat din timpul său, și-a folosit credința sa și a luptat în rugăciune, astfel încât celălalt să fie binecuvântat. Nu este corect, la urma urmei, să  nu i se arate mulțumiri.

Vorbind acum despre robul Onesim, care a fugit de la stăpânul său, Filimon, și s-a convertit sub lucrarea apostolului Pavel, omul lui Dumnezeu a cerut șefului ca să-l primească pe fostul rob ca un frate. În cazul în care Onisim ar fi adus daune, toate acestea ar fi putut fi puse în „contul” apostolului, deoarece Filimon la urma urmei îi datora chiar și viața (Filimon 1.18,19).

Se întâmplă de multe ori, când un frate poate să-i ceară unui alt frate să se roage pentru belșug în casă, dar atunci când acest lucru se întâmplă, de multe ori într-un mod miraculos - el uită să-i trimită „o amintire” celui care a luptat pentru cauza sa și l-a făcut să prospere. David, un adevărat om al lui Dumnezeu, gândea diferit: când a adus cuceririle de război, și-a amintit de bătrânii lui Iuda și le-a trimis daruri (1 Samuel 30,26).

Când cineva cere unei persoane să se roage pentru viața sa și primește răspunsul de la Dumnezeu trebuie să-i mulțumească și să se roage pentru ca aceasta să fie răsplătită de Domnul. Este bine să-i cinstim pe cei care s-au oferit în mod voluntar să ne ajute, pentru că atunci când o facem, suntem binecuvântați (Luca 6:38).

În Hristos, cu iubire,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!