Mesajul zilei

21/09/2016 - NU VĂ MÂHNIȚI

Leviţii potoleau pe tot poporul, zicând: "Tăceţi, căci ziua aceasta este sfântă; nu vă mâhniţi!"

Neemia 8:11

Acest mesaj trebuie să fie predicat mai des în bisericile noastre. Leviții au citit Cuvântul și le-a explicat oamenilor situația, totuși, plânsul a început. Atunci, ei s-au luptat, au fost tari și au potolit poporul, pentru că, la urma urmei, acea zi era sfântă, și nu de tristețe.

Astăzi, oamenii au devenit din ce în ce mai religioși, și, ca și în trecut, și-au deschis gura și au strigat, gândindu-se că îi este plăcut lui Dumnezeu. Cu toate acestea, Biblia afirmă că bucuria Domnului este tăria noastră (Neemia 8:10). Astfel, nu putem tolera tristețea pe care predicatorii veștilor proaste ne-o aduce, deoarece pentru aceștia, viața nu are nicio valoare; de exemplu, pentru ei, plajele au fost create de către diavol, iar prosperitatea este ceva ce vine de la cel rău - chiar dacă, în trecut, toate aceste lucruri minunate erau recunoscute drept opere divine.

Este greșit! Vestea Bună - venirea lui Isus - aduce bucurie inimii noastre, ne aduce convingerea și ne conduce spre o bucurie excepțională. Mai mult decât atât, mesajul Evangheliei ne deschide ochii spirituali și ne dă prosperitate, vindecare și soluția la toate problemele. Așa că, în timp ce religia și tradiția L-au împiedicat pe Tată să opereze în mijlocul propriului Popor, noi creștinii trebuie să învățăm să umblăm conform Cuvântului Său, și nu conform tradiției religioase.

Predicatorul care trăiește în ceartă cu adunarea sa nu face lucrarea lui Dumnezeu, ci propria sa lucrare. Acest predicator al Evangheliei trebuie să înțeleagă că biserica nu este a lui, ci a Domnului. Toată lumea ar trebui să fie învățată de către Cel Prea Înalt, pentru că noi, predicatorii suntem simple portavoci ale mesajului divin. Cu toate acestea, mii de oameni au fost înșelați!

Multe cântece creștine vorbesc despre tristețe, iar multe predici sunt negative și învață în mod greșit că răspunsul este plânsul, pentru că viața este grea și că numai prin mila divină putem îndura situațiile dificile. Lucrarea lui Isus, cu toate acestea, era diferită. Maestrul bucura inimile păcătoșilor, îi vindeca,  le ierta păcatele și accepta invitațiile de a mânca în casa oamenilor (Luca 07:34). Acolo, El le arătat că viața cu Dumnezeu este ceva unic.

În versetul pe care îl studiem, noi vedem că imediat ce Cuvântul a fost citit și explicat, doliul a început. Leviții s-au enervat și le-au cerut să se oprească din plâns. Ei au spus că acea zi era sfântă și că toată lumea ar trebui să sărbătorească. Iar astăzi, de ce trebuie să plângem dacă Isus a învins deja? Dacă luăm în considerare bucuria Domnului, devenim puternici, pentru că ea este tăria noastră.

Prin urmare, nu accepta niciun mesaj negativ, pentru că el vorbește despre suferință, și nu despre victorie. Ceea ce credem, aceea ni se va  întâmpla. Dacă tu crezi că ochii umflați de plâns este ceea ce îi este plăcut lui Dumnezeu, diavolul va da petrecere. Șterge-ți lacrimile, zâmbește și bucură-te, căci ai fost acceptat în planul lui Dumnezeu, și din mâinile Lui nimeni nu va scoate (Ioan 10.27-30). În Hristos suntem mai mult decât biruitor (Romani 8.31-39).

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!