Mesajul zilei

22/09/2016 - FRICA DE DOMNUL ESTE ÎNŢELEPCIUNEA

Apoi a zis omului: "Iată, frica de Domnul, aceasta este înţelepciunea; depărtarea de rău, este pricepere."

Iov 28,28

Acestea sunt două definiții pe care dicționarele nu ni le dau, deoarece autorii ei nu sunt cunoscători ai Cuvântului Domnului. Dumnezeu a pus în om cunoașterea a ceea ce este înțelepciunea și priceperea, fapt pe care el nu poate să-l nege. De aceea, toți cei care ascultă cel puțin o dată o predică  sau citesc un verset din Scripturi, știu că acesta este Adevărul.

Dicționarul, care ne dă „mură-n gură”, nu aduce adevărata definiție a acestor două cuvinte care sunt foarte importante, și nici religiile cele mai erudite nu dau explicația reală: frica de Domnul este înțelepciunea și depărtarea de rău este priceperea.

Cine scrie un dicționar este de obicei un om cult și este întotdeauna ajutat de o echipă de oameni cu cunoștințe notorii. Cu toate acestea, în cazul ADEVĂRULUI, dacă nu se trăiește o experiență reală cu Cuvântul lui Dumnezeu, nu vor înțelege nimic; vor fi ca cei care nu au avut niciodată un contact cu lumea civilizată.

Cel Prea Înalt a pus aceste cunoștințe în fiecare persoană. Când ea ascultă Cuvântul lui Dumnezeu, o astfel de cunoaștere vine în prim-plan, și nu este de mare mirare când întâlnim pe cineva care spune că i se pare că a auzit deja aceste lucrui în altă parte, pentru că legile divine sunt tipărite în inimile noastre.

Duhul lui Dumnezeu dă mărturie despre adevăr oricărei persoane care vine în contact cu Cuvântul Său, iar când acest lucru se întâmplă, ea începe să trăiască cu înțelepciune și pricepere. Deci, este de ajuns să asculți predicarea Evangheliei sau să citești din Cartea Sfântă,ca să ai în sinea ta confirmarea că acel lucru este Adevărul.

Duhul Domnului deschide mintea noastră, iar noi nu putem nega faptul că nu am avut confirmarea interioară. Așa că, se înșelă cel care crede că poate pretinde nevinovăția în Ziua judecății, pentru că, chiar dacă o va face, conștiința sa va raporta că, pentru un motiv oarecare, el nu a dat ascultare vocii divine. Nu va avea nicio scuză cel care va sta în fața Judecătorului Drept.

Cel care dorește să fie învingător pentru eternitate trebuie să fie înțelept – să se teamă de Dumnezeu, să asculte de El și să fie priceput- abătându-se de la rău. Pe lângă ușurința de a obține înțelepciunea reală și priceperea, este un mare bine să le avem și să ne bucurăm de ele.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!