Mesajul zilei

23/09/2016 - ESTE VREMEA BUCURIEI PENTRU CEI ALEȘI

O! de ar porni din Sion izbăvirea lui Israel!…Când va întoarce Domnul înapoi pe prinşii de război ai poporului Său, Iacov se va înveseli, şi Israel se va bucura.

Psalmul 14,7

Această profeție vorbea despre un timp viitor în care prinșii de război ai poporului lui Dumnezeu se vor întoarce la El. Răscumpărarea avea să vină din cer, reprezentată aici de Sion, pentru Israel, care avusese o experiență cu Cel Atotputernic. Iacov, poporul lui Dumnezeu, înainte de întâlnirea reală cu El se va înveseli, și Israel se va bucura. Această profeție s-a împlinit odată cu venirea lui Isus, iar astăzi evreii se pot bucura – pot intra în posesia moștenirii pregătite pentru ei - și Israel, poporul sfânt, care a trecut prin ușa îngustă, se poate bucura, deoarece totul le aparține.

 David a fost folosit drept profet în acest Psalm. A dezvăluit faptul că poporul lui Dumnezeu, captiv de forțele spirituale ale răului, va fi eliberat și se va întoarce într-o zi la prezența divină. Acest lucru a avut loc prin moartea și învierea lui Isus Hristos. Dacă înțelegem ceea ce a fost făcut pentru noi, fiii Celui Prea Înalt, vom putea fi ca cei care visează (Psalmul 126,1). Dar, cel mai bun lucru este că răscumpărarea noastră este reală. Captivii de război ai poporului Domnului se pot întoarce la El și-L pot avea cu adevărat drept Dumnezeu, care, în alte cuvinte, înseamnă că ei pot conta cu ajutorul Său în orice moment.

Sion era unul din munții din Ierusalim, care, de multe ori a fost luat drept un simbol al acestui oraș. A fost în Sion, de exemplu, când David i-a expulzat pe iebusiții și a construit acolo cetatea lui David. De asemenea, Solomon a construit templul în acel loc. Așa că, din acest loc sfânt, care simbolizează Ierusalimul ceresc, va veni Mântuitorul. Și El a venit!

Răscumpărarea ar fi fost făcută din cauza lui Israel, destinat să fie proprietatea privată a lui Dumnezeu. În acest popor au fost incluși toți cei care îl acceptă pe Isus drept Mântuitor. Predestinarea a fost făcută în ansamblul său, și nu în raport cu indivizii, respectând însă liberul arbitru al fiecăruia - alegerea de a-L accepta sau a-L respinge pe Mântuitor. Când a vorbit despre Iacov și Israel, David se referea la aceeași persoană. Iacov a fost moștenitorul binecuvântării, înainte de a avea o întâlnire cu Cel Atotputernic (Genesa 28.13-15). El a fost numit Israel câțiva ani mai târziu, după ce s-a luptat cu Dumnezeu toată noaptea și a învins (Genesa 32.24-28). Noaptea s-a terminat deja pentru noi; acum suntem fii ai Luminii (Efeseni 5.8).

Lumina noastră s-a născut! Deci, nu mai există tristețe, durere sau umilire, deoarece forțele infernului au fost învinse de Domnul Isus. El a făcut o paradă victorioasă, aducându-i pe acești învinși înaintea puterilor cerești (Coloseni 2.14,15). Astăzi, trebuie doar să crezi, pentru ca slava lui Dumnezeu să poată fi văzută.

În Hristos, cu iubire,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!