Mesajul zilei

24/09/2016 - IMAGINEAZĂ-ȚI NUMAI LUCRURI BUNE

Nu mânca pâinea celui pizmaş şi nu pofti mâncărurile lui alese, căci el este ca unul care îşi face socotelile în suflet. "Mănâncă şi bea," îţi va zice el; dar inima lui nu este cu tine

Proverbele 23.6-7

Atenție mare la ceea ce gândești și îți imaginezi, la ceea în ce crezi, căci, invariabil, aceasta se va întâmpla. Nu are succes cel ce se gândește la lucruri negative și crede că nu poate face ceea ce Dumnezeu îi cere. Pe de altă parte, cel ce meditează la Cuvânt, permițând Duhului lui Dumnezeu să-i ofere idealuri, cu credința că le și poate realiza, va avea reușită. Este bine să-ți lași inima să clocotească de cuvinte bune. Așadar, cu cât te vei gândi mai mult la ceea ce ai învățat din Cuvântul lui Dumnezeu, cu atât mai mult vei îndeplini condițiile de a obține succesul. Însă, dacă inima-ți este plină de temeri și intenții rele, cu siguranță, acestea ți se vor întâmpla.

Trebuie mereu să avem grijă la ceea ce avem în gând. Fără îndoială, ceea ce ne imaginăm deseori se și întâmplă, căci suntem rezultatul a ceea ce mintea noastră gândește. Așadar, secretul este de a o hrăni cu ceea ce este plăcut, punând în ea semințe bune și neacceptând niciodată ca ceva rău să ne preocupe imaginația.

  Lăsând mintea să cugete la gânduri negative, creăm o înlănțuire de probleme în jurul nostru. Diavolul este cel care ne face să ne gândim la minciunile sale și să afirmăm că nu putem împlini ceea ce Domnul ne cere (Ioan 8.44).

Însă și contrariul este adevărat. A medita la Cuvânt – a ne gândi la lucruri pozitive – înseamnă să prilejuiești Duhului lui Dumnezeu să ne folosească în scopurile Sale. A fi mereu înaintea Domnului și a-I face voia sunt atitudini ce ne vor aduce victoria desăvârșită.

 Atunci când medităm la Cuvântul sfânt, cu ajutorul Sfântului Duh, inima noastră se umple de revelații și clocotește de cuvinte frumoase (Psalmi 45.1). Această flacără ne face un bine foarte mare, căci ne garantează rezolvarea oricărei probleme în Numele lui Isus.

Secretul este de a ne reaminti ceea ce Domnul ne-a învățat dintotdeauna. Meditând la ceea ce am învățat deja, ne lărgim orizontul și, astfel, vom începe să vedem lucrurile corect. Acesta este mijlocul de a ieși din orice încurcătură și de a reuși în toate.

Așadar, cel care se lasă pradă temerilor, gândurilor rele și dorințelor nepermise va avea o viață plină de probleme. Biruitori sunt oamenii care știu cum să o ducă bine. Așadar, imaginează-ți și trăiește numai lucruri bune (Filipeni 4.8).

          

În Hristos, cu iubire,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!