Mesajul zilei

25/09/2016 - SÂNGELE RECE TE PĂZEȘTE

Când izbucneşte împotriva ta mânia celui ce stăpâneşte, nu-ţi părăsi locul, căci sângele rece te păzeşte de mari păcate

Eclesiastul10.4

Cel ce stăpâneşte este autoritatea cea mai importantă a unui stat. Dacă el descoperă o greșeală în viața ta, vreo nereușită pe care, conștient sau inconștient, ai avut-o, nu-ți abandona locul, ci rămâi în Hristos, căci este cel mai bun lucru de făcut. Când omul se lasă pătruns de duhul pământesc sau face uz de șiretlicuri pentru a rezolva, de exemplu, o anchetă sau pentru a opri un proces, dă permisiunea ca puterea întunericului să-i aducă suferință. Ceea ce este corect este să intri în prezența lui Dumnezeu, să-ți prezinți situația și să ceri ajutor Celui Preaînalt, căci a face uz de înțelepciunea sfântă este unul dintre marele secrete pentru combaterea relelor.

Trebuie să fim supuși autorităților. Căci, dacă "Cezarul" hotărăște să ne atace, n-avem cum să scăpăm, fie el avand dreptate sau nu. De greșim, trebuie să încercăm să remediem greșeala, chiar dacă aceasta nu a fost făcută cu intenție. În orice situație, trebuie să mergem înaintea lui Dumnezeu rugându-ne și să-I spunem ce am făcut cu adevărat, căci, în fața Lui, nu putem ascunde nimic, ci mărturisi totul.

De fapt, chiar de omul a căzut în păcat, nu poate să-și părăsească locul în Cuvântul lui Dumnezeu. Corect este să-și asume faptul de a fi greșit, să mărturisească și cele mai mici amănunte și să ceară iertarea. Nu e bine să dai vina pe alții, căci, chiar de cineva ți-a sugerat să faci ceva incorect, dacă ai ales să acționezi greșit, responsabilitatea este a ta. Așadar, a-ți recunoaște greșeala – fără a uita că El este Fiul Domnului și, tocmai de aceea, cere-I ajutorul pentru a te elibera de greșeală – este calea cea bună pentru a avea din partea Sa o mână bună de ajutor.

Duhul amăgirii, ce prevalează la omul pământesc, face ca păcătosul să nu-și vadă greșeala, ci să-și găsească scuze, acuzându-și aproapele pentru faptul de a-i fi sugerat practicarea vreunei fapte rele. Fiind, însă, un fiu al Celui Preaînalt, să fii cinstit și sincer.

         Singura modalitate corectă de a-ți îndrepta fapta rea este de a-ți recunoaște vina și de a cere iertarea Tatălui. A face pe șmecherul înseamnă să dai armele necesare vrăjmașului pentru a suferi și mai mult, însă, a respecta Legământul pe care Dumnezeu l-a făcut cu omul prin sângele lui Hristos este cea mai bună atitudine (1 Ioan 2.1,2).

         Legământul făcut prin sângele lui Isus este un leac liniștitor – ce potolește mânia provocată de teribile greșeli - , și să faci parte din acest legământ este un leac ce permite Domnului să lucreze pentru a domoli puterea căreia i s-a adus ofensă. Așadar, de El îți este Sfătuitorul cel mai bun, de ce oare să-L nesocotești?

 

În Hristos, cu iubire,     

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!