Mesajul zilei

28/09/2016 - PERICOLUL DE A-I AVEA PE PRIETENI DREPT CĂPĂTÂI

Ce vei zice când va pune mai-mari peste tine pe străinii aceia pe care i-ai obişnuit să-ţi fie prieteni de aproape? Nu te vor apuca durerile, cum apucă pe o femeie la naştere?

Ieremia 13.21

Cât de mult va suferi cel care nu ascultă de Cuvântul lui Dumnezeu! Citește în întregime capitolul 13 din Ieremia și vei putea afla ce pericol se abate asupra celui care nu dă atenție avertizărilor puterilor cerești. Trufia nu ar trebui să sălășluiască niciodată în inima celui care este în Dumnezeu. În Cuvântul Său, Domnul nu vorbește numai despre desfrâu și preacurvie, ci îi și mustră pe cei care Îl nesocotesc pe El, deși ei Îi sunt Lui popor, nume, laudă și slavă, iar cei mai mulți nu Îl ascultă (Ieremia 13.11).

Cel mai rău lucru ce i se poate întâmpla unui fiu al lui Dumnezeu este de a înceta în a-L mai asculta pe Domnul și de a începe în a da mai multă atenție firii pământești. Prin intermediul Cuvântului, suntem atenționați asupra fărădelegilor și ni se aduce la cunoștință că orice nesocotire a poruncii cerești este păcat. Știind toate acestea, nu te ”moderniza” pentru a trăi ca cei rătăciți (Efeseni 4.17), căci ei nu-și dau seama că greșesc și, de aceea, vor plăti foarte scump.

Avându-L pe Domnul drept Stăpân, nimeni nu ar da înapoi dinaintea celor aleși de Dumnezeu; însă, ”prietenii” pe care și-au făcut au început în scurt timp să-i conducă. Poporul lui Dumnezeu a decăzut deoarece s-a îndepărtat de Domnul, s-a lăsat stăpânit de trufie, acționând după îndemnurile inimii, a găsit dumnezei străini și a început să-i slujească și să li se închine. Astfel, a devenit un popor rău.

 Citește cu atenție capitolul 13 din Ieremia și analizează dacă toate acele lucruri ți se întâmplă și ție sau nu. Rezultatul a ceea ce judecăm în Cuvânt este că acel popor nesupus a fost dus în robie. Unde va fi oare dus cel ce face lucruri asemenea celor făcute de el?

Nu lăsa ca nimic să ieie locul Domnului în viața ta. Nu-ți fă prieteni în afara limitelor impuse de Cuvânt, căci vor pune stăpânire pe inima ta și vor domni asupra ta. Să stai departe de tot ceea ce este condamnat de Dumnezeu. Mare grijă față de desfrânare, preacurvie și alte păcate (2 Timotei 3.2-5). Te vei realiza numai în Hristos, și nu prin răspunsul la chemările trupești. Să știi că desfrâul ia mințile omului (Osea 4.11 – ARA); astfel, se sfârșește cu neprihănirea.

         Omul firesc trăiește după îndemnurile trupești și pentru trup (Romani 8.6,7). Sărbătorile și cântecele sale, modul său de a se găti și a merge, de a vorbi și de a se comporta sunt conduse în întregime de către vrăjmaș. Este necesar ca cei ce au ieșit de acolo să țină sărbători duhovnicești, să se comporte ca fii ai Luminii (Lucas 16.8), și să dea mărturia adevărului în toate faptele sale, atât în afara, cât și înlăuntrul casei (Filipeni 2.15).

         Ascultă de cel care te-a chemat să-I fii popor, nume, laudă și slavă.

 

În Hristos, cu iubire,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă călăuzească!