Mesajul zilei

29/09/2016 - NU TE DEZBĂRA DE CEEA CE DOMNUL TE ÎNVAȚĂ

Încearcă pe robii tăi zece zile şi să ni se dea de mâncat zarzavaturi şi apă de băut

Daniel 1.12

Viața lui Şadrac, Meşac şi Abed-Nego ar fi fost cu totul diferită dacă nu ar fi hotărât să nu se spurce cu bucatele alese ale împăratului. Probabil, nu am fi auzit niciodată să se vorbească despre ei. Mulți oameni care sunt în Dumnezeu vor rămâne necunoscuți pentru că nu iau hotărâri ca să nu-și compromită credința. Acei tineri cunoșteau Legea Domnului, ce interzicea consumul acelui tip de hrană, și au refuzat să se spurce. A-L onora pe Dumnezeu este cel mai bun lucru pe care-l putem face în această viață.

Iosif din Egipt a fost alt rob al lui Dumnezeu care a hotărât să nu folosească drumul scurt pentru izbândă, ca să nu fie aruncat în focul ce arde întru veșnicie. Ar fi căzut în flăcările infernului de ar fi avut o aventură cu nevasta stăpânului (Genesa 39.6-20). Ar fi putut să ducă o viață bună în cel mai mare imperiu din lume în acele vremuri, dar astfel am fi auzit despre el că ar fi nesocotit Adevărul.

Tinerii evrei au fost educați să vorbească cu stăpânul. Faptul că suntem din Dumnezeu nu este un motiv de a ne purta cu aroganță față de cei rătăciți. Ei merită din partea noastră toată înțelegerea, îndrumarea și dragostea creștină. Suntem reprezentanții singurului Dumnezeu adevărat, care este dragoste (1Ioan 4.8b). Dacă am fi înțelepți în comportamentul față de cei rătăciți, i-am putea câștiga de partea Tatălui nostru.

Cu înțelepciune și fără infatuare, acei tineri i-au făcut pe acei oameni să vadă că aveau dreptate. Întotdeauna când acționăm potrivit Cuvântului Dumnezeului nostru suntem onești. Nu trebuie să facem niciun efort pentru a o dovedi. Însuși Dumnezeu ne va onora de Îl onorăm.

În orice situație, nu uita că Domnul vede totul. Nu trebuie să verificăm dacă este vreo cameră ascunsă prin care suntem urmăriți pentru ca să avem o atitudine de adevărați creștini. Dumnezeu vede totul și ne va recompensa dacă aducem o bună mărturie.

Simon, oferind bani, a făcut următoarea rugăminte lui Petru: Daţi-mi şi mie puterea aceasta, pentru ca, peste oricine-mi voi pune mâinile, să primească Duhul Sfânt. Răspunsul a fost ca să piară în infern cu tot cu bani (Faptele Apostolilor 8.18-25). Nu accepta plocoane pentru a influența lucrarea sfântă. Nu vinde vrăjmașului pe nimeni și pe nimic ce e de la Dumnezeu.

Nu arunca ceea ce Domnul te învață. Într-o bună zi, vei vedea că a fost cea mai mare binecuvântare de a fi învățat ceva prin Cuvântul lui Dumnezeu. Chiar de Domnul îți dă o misiune, pe care, pentru a o împlini, trebuie să plătești scump, nu te da în lături, căci Cel Preaînalt îți va deschide porțile. Fii credincios Tatălui în orice situație.

 

În Hristos, cu iubire,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!