Mesajul zilei

03/10/2016 - DE CE ANUME ARE NEVOIE LUMEA?

Ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel.

Luca 6.31

Aceasta este rezolvarea tuturor problemelor umanității. Evanghelia a venit pentru a-i schimba pe oameni, și cine este transformat de El trebuie să împlinească toate poruncile sfinte, inclusiv pe aceasta. Dar oare ne aducem aminte de această poruncă de fiecare dată când cineva vorbește urât despre noi și ne afectează? Cine urmărește Cuvântul Domnului Isus Îl determină să lucreze în favoarea sa, căci El a spus că cerul și pământul vor trece, dar cuvintele Sale nu vor trece (Marcu 13.31). Simplul fapt de a-L sluji pe Hristos îl face pe vrăjmaș să se rușineze și să fie biruit.

Cât de minunat nu ar fi dacă nimeni nu a râvni la un bun ce nu-i aparține, nu-i așa? Ar fi bine ca oamenii să respecte căminul vecin, familia aproapelui, cât și reputația fiecăruia în parte! Însă nu aceasta se observă astăzi, nici măcar la așa-zisul popor al lui Dumnezeu. Din nefericire, deși prințul acestei lumi a fost expuls, el reușește ca încă mulți oameni să i se supună.

Noi am fost, totuși, privilegiați pentru că am ascultat mesajul crucii. Emoția ne-a cuprins pe fiecare dintre noi auzind această istorie atât de frumoasă, căci, a fost chiar vocea maiestuoasă a Domnului vorbindu-ne inimii ! Ea a venit ca să ne schimbe, transformându-ne după imaginea Fiului lui Dumnezeu. De aceea, Dumnezeu are speranța ca toți să fim destul de înțelepți atât pentru a-l împiedica pe vrăjmaș să ne folosească în scopurile sale cele rele, cât și pentru a-i iubi, cu adevărat, pe toți oamenii și cu precădere pe toți frații în credință (Galateni 6.10).

Mesajul ce a ieșit de pe buzele lui Isus – acela potrivit căruia trebuie să dorim aproapelui nostru ceea ce ne dorim nouă – trebuie să fie împlinită. Tatăl a venit pentru a ne recrea asemenea chipului Fiului Său (Romani 8.29; Coloseni 3.10), iar cine a fost reînviat de El trebuie să împlinească toate poruncile sale.

Când te afli departe de biserică și nu cunoști pe nimeni care să știe că ești parte a Trupului lui Hristos, ce ai putea face când se ivește o nemulțumire și cineva te jignește prin cuvinte sau chiar te agresează fizic ? Dacă s-a publicat ceva mincinos și indecent despre tine, îți iei cel mai bun avocat pentru a pleda în scopul obținerii unei despăgubiri ”corecte” ?

Dând Cuvântului lui Dumnezeu locul meritat în viață și răspunzând potrivit a ceea ce El învață, omul Îl pune pe Însuși Domnul Isus să lucreze în favoarea sa, căci El a garantat că deși cerul și pământul trec, Cuvântul Său nu va trece.   

         A-L sluji pe Domnul înseamnă să-l faci pe diavol te rușine și să-l învingi.

 

În Hristos, cu iubire,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!