Mesajul zilei

05/10/2016 - BARBARII ÎȘI VOR SCHIMBA PĂREREA

Oamenii aceia se aşteptau să-l vadă umflându-se sau căzând deodată mort, dar, după ce au aşteptat mult şi au văzut că nu i se întâmplă niciun rău, şi-au schimbat părerea şi ziceau că este un zeu

Faptele Apostolilor 28.6

Vai de cel care trăiește potrivit îndrumărilor celor nemiloși. Aceștia pot spera orice, însă, împotriva fiului lui Dumnezeu, ce-Și cunoaște drepturile, nimic nu se poate întâmpla. Pavel știa că, oriunde s-ar afla, acolo va fi și puterea Domnului. Astfel, când șarpele l-a mușcat de mână, el nu s-a pierdut cu firea, ci a pus fiara pe foc. Însă, văzând că apostolul a fost mușcat de o năpârcă, cei ptezenți l-au considerat de îndată un răufăcător, conchizând că, în pofida faptului de a fi scăpat din mare, dreptatea sfântă nu-l va mai lăsa să trăiască.

Orice judecată făcută de cineva care nu aparține familiei sfinte sau nu trăiește conform Scripturilor este strâmbă. Una dintre marile greșeli ale celor răi – pe lângă faptul de a nu-l sluji pe Dumnezeu și, din această cauză ei fiind rătăciți – este de a spera că lucruri rele să se întâmple. Cine se încrede în cuvintele sau amenințările lor se lasă condus de forțele întunericului și, din cauza aceasta, au loc situații neplăcute. Pe de altă parte, pentru cine își cunoaște locul în Hristos, nimic rău nu i se poate întâmpla (Proverbe 12.7,21), căci Domnul a promis că nu îl va abandona niciodată.

Apostolul știa foarte bine că Dumnezeu nu-l va lăsa baltă niciodată. De aceea, nu a dat nici cea mai mică importanță năpârcei care l-a mușcat. Cu un calm absolut, el a pus-o în vatră și a așteptat până când ea nu a mai suportat focul și i-a dat drumul la mână.

Până atunci, cei răi din jur credeau că apostolul este un răufăcător și că, astfel, șarpele îndeplinea o misiune poruncită de dreptatea cea sfântă. Însă, cum acest rob al Domnului nu s-a umflat și nici nu a căzut mort, ei și-au schimbat părerea: au început să spună că Pavel este un zeu.

Nu crede ceea ce barbarii spun despre tine, căci își pot schimba părerea oricând. Conceptul ce-l aveau despre apostol s-a schimbat deodată. Aceasta dovedește că nu putem să avem niciodată încredere în ceea ce spun despre noi. Să fii mereu rob al Celui Preaînalt și lucrurile se vor schimba în bine. Cei rătăciți trăiesc în amăgire cu superstițiile lor (Efeseni 4.17-19), iar cei ce le vor da ascultare vor fi ca ”musca amețită”, fără să știe unde să se ducă. Pentru aceștia, care nu vorbesc și nici nu procedează potrivit Cuvântului Domnului, nu există lumină. Numai cel care are credință sinceră în Fiul lui Dumnezeu și este sub ungerea divină poate emite o judecată.

Tot așa cum apostolul a reacționat în această situație, pune și tu pe foc ”șarpele” ce te-a mușcat și nu te lăsa pradă disperării și nici nu te preocupa de ceea ce barbarii spun despre viața ta. Cum nimic rău nu ți se va întâmpla, ei își vor schimba părerea ce și-au făcut-o despre persoana ta.

 

În Hristos, cu iubire,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!