Mesajul zilei

09/10/2016 - CARE ESTE MISIUNEA TA?

Căci Cel ce făcuse din Petru apostolul celor tăiaţi împrejur, făcuse şi din mine apostolul Neamurilor

Galateni 2:8

Domnul Însuși este cel care va îndeplini misiunea celui pe care El l-a trimis. El are diferite planuri pentru fiii săi, astfel încât, bine este să înțelegem unde și cum anume El dorește ca noi să împlinim lucrarea Sa, iar restul El va face. Cine va alege să meargă pe cont propriu va munci de unul singur. Cu toate acestea, cel care este trimis de către Cel Prea Înalt, îl va avea pe Domnul nu drept partener, ci drept realizator al voinței Sale. Petru, de exemplu, avea încredințată misiunea tăierii împrejur; Pavel, să predice Neamurilor. Ție și mie, de asemena ne-a fost încredință o misiune. Astfel încât, caută să știi care este chemarea ta, și îndeplinește-o, pentru că oricine face voia lui Dumnezeu, Domnul de asemena o va îndeplini pe a lui (Psalmul 37.4,5).

Cel mai bun lucru atunci când ne propunem să facem lucrarea pe care Cel Atotputernic ne-o dă este că El Însușu o va face prin noi. Domnul are nevoie de oameni care să se lasă folosiți de către El. Dumnezeul nostru este Cel care deschide ochii orbilor și urechile surzilor; este Cel care dezleagă limba mutului și-i face pe șchiopi să meargă. Cel Atotputernic ne dă putere să-i scoatem afară pe demoni și să distrugem toate faptele răului. Și nimic, dar absolut nimic, nu ne va face niciun rău (Luca 10:19).

Tatăl are un scop pentru toți membrii familiei sale (Ps 139.5-16), iar planurile Sale sunt mult mai bune decât noi ne-am putea gândi, pentru că El va da fiecăruia dintre noi succes aici, în această viață și în eternitate, o comoară aleasă. De aceea, a renunța în a face voința divină înseamnă să eșuăm pe toate planurile.

Cine este înțelept să ia o hotărâre și să spună: "Voi face voia Ta, Doamne." Odată ce ai înțeles ce vrea Dumnezeu de la tine, pune osul la treabă. În unele cazuri este nevoie de pregătire. În altele este deajuns, să zici „da”, pentru că El îți va da direcția. Chiar și cei care se pregătesc să facă lucrarea, nu trebuie nicio clipă să renunțe în a urma orientările pe care El ni le oferă. Secretul este de a face așa cum El ne învață.

Care își propune să realizeze voința divină, dar nu așteaptă orientările Tatălui lucrează singur și nu va produce nimic (Proverbe 19,2; 20,25; Ioan 15,5). De altfel, a renunța în a urmări voia Celui Prea Înalt înseamnă să colaborezi cu inamicul. Dar, ascultându-L pe Domnul, Îl vom avea pe Tată drept împlinitor al lucrării.

Petru a a vut misiunea tăierii împrejur; Pavel a fost trimis să predice neamurilor. Cu toate acestea, dacă nu ar fi ascultat, ei nu ar fi avut succes. Dumnezeu ne dă diferite sarcini, în funcție de personalitatea noastreă și abilitatea de a auzi glasul Lui și a lua aminte la chemarea Lui.

Află care este domeniul în care ești chemat și încrede-te în Cel Atotputernic. Astfel, el se va realiza în Tine, pentru că a fi un împlinitor credincios al voinței lui Dumnezeu este un dar, care îl va lăsa fericit pe Părinte.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

DOMNUL SĂ VĂ BINECUVÂNTEZE.