Mesajul zilei

10/10/2016 - GÂNDEȘTE DOAR LA LUCRURILE CELUI DE SUS

Iată, dar, ce vă spun şi mărturisesc eu în Domnul: să nu mai trăiţi cum trăiesc păgânii în deşertăciunea gândurilor lor.

Efeseni 4:17

Dacă o persoană s-a predat într-adevăr Domnului, trebuie să existe o schimbare în viața sa. Cine însă, continuă să trăiască după deșertăciunea gândurilor sale nu va avea un final fericit. Dumnezeu vrea ca noi să urmăm direcția Lui. Noi trebuie să învățăm să fim în locul potrivit și la timpul ales de Dumnezeu pentru a primi binecuvântarea. Toate gândurile noastre pot fi conduse de către Cel care nu greșește niciodată. Cei din lume nu știu unde se duc și ce vor de la viață. Pe de altă parte, avem Cartea Sfântă, care ne arată voința divină, și prin credință noi Îl ascultăm.

Orice persoană care este în Hristos a devenit o făptură nouă și, prin urmare, și-a schimbat modul său de viață (2 Corinteni 5:17). Vorbirea slujitorilor lui Dumnezeu este alta, iar ei nu mai fac multe lucruri din trecut. Cine într-adevăr a trecut pe poarta îngustă, a pășit pe calea îngustă, nu mai are plăcerea în a păcătui și face doar ceea ce îi este plăcut Domnului (Efeseni 5.3-21).

Orice creștin care trăiește gândindu-se la ceea ce este greșit nu este bine. Este nevoie ca cel care se află în această situație să caute eliberarea de la Domnul, pentru că în orice moment, demonul care acționează în mintea sa îl va pune față în față cu ceea ce i-a pus în minte și-l va conduce să consume actul păcătos; atunci, el va fi în mâinile inamicului. Așa că păcătuiește cel care continuă se dea loc deșertăciunii gândurilor sale.

Dumnezeu vrea ca noi să urmăm direcția Lui, pentru că planul divin pe lângă faptul că este cel mai bun, este cel mai potrivit pentru personalitatea și capacitatea noastră (Ieremia 29,11).

Robul celui Atotputernic trebuie să fie numai acolo unde El este, fie în plan mental sau fizic. Dumnezeul nostru este Cel care trebuie să ne arate unde ar trebui să fim. A fi în locul greșit este un semn de prejudiciu.

Nu lăsa ca nimic ce vine de la inamic să ocupe mintea ta, pentru că diavolul este atât de viclean, încât, chiar și un singur gând satanic ce îți va invada inima, te va contamina pentru totdeauna. Trebuie să-L avem pe Cel Atotputernic, care niciodată nu greșeșete, drept Conducător al minții noastre. În acest fel nu vom comite nicio eroare, pentru că vom fi conduși de El.

Nu fi ca cei din lume, pentru că îți vei pierde locul. Cine a fost deja scos din întuneric și a fost transportat în Împărăția lui Dumnezeu nu poate accepta din nou gândurile murdare ale celui rău(Coloseni 1.13,14). Tatăl spera ca nici unul dintre copiii săi să lase o breșă în zidul de foc care ne pazăște. Așadar, gândește-te doar la lucrurile Celui de sus, care ne îmbogățesc și ne fac să înțelegem care este voia bună și perfectă a Domnului (Filipeni 4.8).

 

În Hristos, cu iubire,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!