Mesajul zilei

11/10/2016 - DIAVOLUL ȘTIE CINE ESTE AL LUI DUMNEZEU ȘI CINE NU

Duhul cel rău le-a răspuns: "Pe Isus Îl cunosc, şi pe Pavel îl ştiu; dar voi cine sunteţi?”

Fapte 19:15

Cine se joacă cu lucrurile legate de Dumnezeu nu va avea un sfârșit bun. Fiii lui Sceva, marele preot, au crezut că lucrarea lui Dumnezeu este o glumă și, din cauza asta, au fost făcuți de rușine și umiliți. Sfințește-te, iar diavolul va spune că, de asemenea, știe cine ești tu. Cei care trăiesc în păcat nu-l pot expulza pe tatăl minciunii. Cine este al lui Isus este mai presus de orice rău.

Una dintre cele mai mari greșeli este să te joci cu problemele spirituale. Mulți oameni, din cauza faptului că nu au credință în Dumnezeu provoacă puterile întunericului și plătesc un preț scump. Cine este al Domnului, rămâne tare în credință, și folosind Numele lui Isus, poate rezista în fața dușmanului și nimic rău nu se va întâmpla cu el. Nimeni nu ar trebui să provoace forțele infernului.

Consecințele sunt grave pentru cei care se joacă cu puterea lui Dumnezeu, sau fac glume pe seama lucrării lui Dumnezeu (Galateni 6,7; Evrei 10:31). Fiii preotului Sceva l-au văzut pe Pavel folosind puterea lui Dumnezeu, și au crezut că este un fel de magie. Ei au avut un scop complet diferit față de cel căruia Domnul îi dă autoritatea de a distruge și de a expulza forțele întunericului. Rezultatul: o mare rușine și umilință pentru ei.

Am văzut deja oameni ai lui Dumnezeu fiind făcuți de rușine pentru că se aflau în păcat atunci când au încercat să alunge demonii. Persoana care va fi folosită de către Domnul pentru a face acest lucur trebuie să fie al Lui și să fie în comuniune cu El. Dacă creștinul păcătuiește și nu se pocăiește, este pe mâna inamicului. Cuvântul declară că cel care se supune, devine servitorul celuia care i se supune (Romani 6:16).

Pe de altă parte, dacă ești deja salvat, nu trebuie să-ți fie frică să te confrunți cu puterile răului și să le trimiți afară. Ele știu cine este al lui Dumnezeu și cine nu. Diavolul, oricare ar fi el, va respecta pe cel care slujește Domnului. Cum nu există nimic ce să ne despartă de Dumnezeu, suntem un singur duh cu El, iar când folosim Numele Lui, este ca și cum Dumnezeu Însuși expulzează acest duh rău (Luca 10:19; Ioan 15.1-7).

Cum poate cineva să-l scoată afară pe cel care îl face să păcătuiască? Domnul îl va onora pe cel care nu-L onorează? Nu permite ca răul să te convingă că, în cazul tău, acel păcat pe care tu îl practici nu este păcat. Un șarpe întotdeauna va continua să fie un șarpe, fie în habitatul lui sau într-o vilă luxoasă.

A-L acceptat pe Hristos drept Mântuitor și Domn al veiții tale este condiția de bază ca să fii al lui Dumnezeu. Nașterea din nou ne recreează pentru a avea o viață completă. Daca ești cu Hristos nu ar trebui să te temi de provocările care vor apărea, deoarece, procedând astfel, nu va exista nicio condamnare pentru tine (Ioan 5:24).

 

În Hristos, cu iubire,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă biencuvânteze!