Mesajul zilei

12/10/2016 - NICIODATĂ SĂ NU PIERZI ȘANSA SĂ-ȚI RECUNOȘTI GREȘEALA

N-ai minţit pe oameni, ci pe Dumnezeu

Fapte 5.4

A minți în fața autorității instituite de către Cel Prea Înalt este ca și cum L-ai înșela pe Domnul Însuși. Noi știm că Duhul Sfânt îi folosește pe slujitorii lui Dumnezeu pentru a predica și, de asemenea, în limpezirea oricărui fapt. Așa că, cel mai bine este să nu încerci să-i înșeli, dar dacă acest lucru se va întâmpla, nu fă prostia să încerci să păcălești slujitorul lui Dumnezeu. Anania și Safira ar fi putut fi salvați și s-ar fi dus în rai dacă și-ar fi recunoscut greșeala, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Unde sunt ei astăzi?

Isus a spus că El este Adevărul (Ioan 14,6). Prin urmare, fiecare minciună spusă este împotriva Adevărului, care este Domnul. Cum poate cineva să fie indus atât de mult în eroare, de către satan, până la punctul de a încerca să-L înșele pe Cel care este opusul greșelii? Cea mai mare prostie pe care o persoană o poate face este să înșele Adevărul. Cine minte se îndepărtează în mod deliberat de Dumnezeu și se lansează în brațele diavolului, care este un mincinos și tatăl minciunii.

Cel care nu spune adevărul robul Domnului, cu alte cuvinte, îl înșeală pe Dumnezeu. Persoana respectivă este lipsită de judecată și va plăti un preț imens pentru a doua grreșeală a sa, care este cu siguranță mai mare decât prima.

Duhul Sfânt îi folosește pe cei care fac lucrarea Domnului, dându-le ungerea ca să predice, înțelepciune, puterea de a vindeca și de a scoate demonii. Cei care sunt chemați de Dumnezeu sunt reprezentanții Săi în realizarea lucrării divine (1 Corinteni 12.1-7). Pe lângă aceste atribuții, ei sunt, de asemenea folosiți pentru a avertiza atunci când simt că un lucru greșit este pe cale să se întâmple și pentru clarificarea oricărui fapt ce deranjează pe cineva. Astăzi, sfințirea este pentru binele poporului, astfel încât să se îndrepte(Isaia 55.6,7) înainte de Ziua Judecății, pentru că în acea zi, ei înșiși își vor mărturisi eroarea, dar nu va mai exista iertare.

Cine a greșit să mărturisească totul. A ascunde un pic, înseamnă să continui să faci ceea ce nu este drept și să rămâi în mâinile inamicului. Cel mai bine este să nu păcătuiești, dar dacă s-a întâmplat, nu greși din nou, încercând să-ți ascunzi greșeala, pentru că astfel vei obține iertarea (Proverbe 29.1).

Dacă Anania și Safira și-ar fi mărturisit eroarea, cu siguranță, ar fi fost iertați și s-ar fi întors la părtășia cu Domnul. Dar, cum au preferat să continue cu aceeași atitudine greșită, ei au pierit înaintea omului lui Dumnezeu și au intrat în eternitate în păcat.

Oare au fost iertați? Probabil că nu. A meritat să mintă? Ei au pierdut, cu siguranță, marea oportunitate de a obține iertarea de la Domnul. Niciodată să nu pierzi șansa de a-ți recunoaște păcatul, chiar dacă prețul poate fi foarte scump. Merită să plătești orice preț pentru a merge în cer și nu în iad.

În Hristos, cu iubire,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!