Mesajul zilei

13/10/2016 - CREDINȚA TA PUNE PUTEREA LUI DUMNEZEU ÎN ACȚIUNE

Da, cutremură-te, pământule, înaintea Domnului, înaintea Dumnezeului lui Iacov, care preface stânca în iaz, şi cremenea, în izvor de ape.

Psalmul 114.7,8

Lumea trăiește în mijlocul religiozității, iar acest lucru nu este bun, pentru că mulți trebuie să se convertească la adevăratul Dumnezeu și să creadă în El, căci El transformă stânca în iaz – popoare ce L-au uitat pe Domnul, insensibile în fața adevărului, în închinători adevărați.

Ceea ce Dumnezeu este gata să facă este grandios: El vrea să transforme cremenea în izvor de ape. Cu toate acestea, în cazul în care nu ne vom deschide ochii, vom continua să practicăm o religie moartă, la fel ca celelalte ce există în lume (Iacov 1.26,27). Credința noastră trebuie să fie cu adevărat înrădăcinată în Domnul. Noi trebuie să fim un popor care să sfințească Numele Lui înaintea celor pierduți, astfel încât, nu ne putem conforma cu situația, gândindu-ne că lucrurile sunt bune așa cum sunt. Trebuie să le facem așa cum Biblia spune că sunt.

Cuvântul Domnului declară că slava acestei Case din urmă va fi mai mare decât a celei dintâi (Hagai 2.9). Astfel, pământul va tremura înaintea lui Dumnezeu (Isaia 11,9; Habacuc 2:14). Așadar, a pierde, a accepta înfrângerile și a găsi scuze pentru toate relele care ni se întâmplă, sunt semne că din adoratori ai lui Dumnezeu devenim persoane religioase.

Ceea ce s-a întâmplat în trecut, trebuie să aibă loc și astăzi. Pământul trebuie să tremure în fața poporului Domnului, pentru că Cel Prea Înalt este același azi, ca și în timpurile biblice. El nu se schimbă, și minunile Lui trebuie să aibă loc și în ziua de azi (Evrei 13,8; Ioan 14:12), pentru că avem Numele lui Isus pentru a-L folosi împotriva oricărui rău care ar putea să ne atace. Noi nu putem accepta ca obstacolele să ne separe de binecuvântare și să ne lăsăm pe mâna inamicului. Așa cum Moise a despărțit apele Mării Roșii, putem de asemenea, face același lucru. În fața marșului nostru de credință, Iordanul va deveni, de asemenea, pământ uscat (Exod 14.21, Iosua 3.14-17).

Sunt sigur că Celui Atotputernic îi este dor de cei care credeau în El și, prin urmare, îl determinau să acționeze în favoarea lor. Cu toate acestea, unde este „Moise” de astăzi? Cine mijlocește pentru cei care nu au apă să bea și hrană să mănânce? Domnul vrea să-i vindece pe cei bolnavi, așa cum se întâmpla în timpul lucrării lui Isus aici pe pământ. El vrea să scoată afară demonii, care distrug căsnicii, îi fac pe oameni să înebunească, care-i conduc la faliment, la dependență și la tot felul de greșeli(1 Ioan 3.8).

Cine este dispus să facă lucrarea lui Dumnezeu Îl va vedea pe Cel Omnipotent acționând și răspunzând rugăciunilor sale. Pe de altă parte, cine spune că, în prezent, Domnul nu mai face minuni, nu cunoaște Scripturile. Cuvântul declară că slava casei din urmă va fi mai mare decât a celei dintâi. Așa că astăzi, vom vedea de asemenea minunile lui Dumnezeu întâmplându-se.

Poți să fii martorul a ceea ce Domnul va face în viața ta astăzi, dacă vei crede, pentru că credința ta pune puterea lui Dumnezeu în acțiune. Abia atunci pământul se va cutremura înaintea Domnului.

În Hristos, cu iubire,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!