Mesajul zilei

14/10/2016 - SCHIMBĂ FELUL TĂU DE A FI

Planurile omului harnic nu duc decât la belşug, dar cel ce lucrează cu grabă n-ajunge decât la lipsă

Proverbe 21,5

Dacă dorești să reușești în viață este nevoie să controlezi modul tău de a trăi. Dacă vei fi muncitor, vei avea gânduri prețioase, care te vor duce la prosperitate. Dar, dacă ești unul dintre aceia care nu acordă atenție la ceea ce le este revelat, niciodată nu vei avea viața din belșug pe care Isus a venit să ne-o dea, pentru că gândurile tale te vor duce la sărăcie. Prosperitatea sau sărăcia, vor domina modul tău de a fi. Nu are rost să petreci ore plângând și cerând Domnului să-ți dea succes, este de ajuns să fii harnic. Cine se grăbește păcătuiește.

Poate părea simplu și lipsit de expresie, dar modul tău de viață dictează ceea ce vei fi sau nu în viață. Dacă nu vei studia, nu vei învăța, vei continua să acționezi în orice fel, astfel că nu vei avea gânduri mărețe. Nu este de ajuns să-ți dorești să te bucuri de lucrurile bune care există. Trebuie să fii atent la Cuvântul lui Dumnezeu și să respecți ceea ce El spune. În acest fel, gândurile tale vor fi înalte și te vor duce la belșug.

Numai cei care meditează asupra Cuvântului și se străduiesc să-l pună în aplicare se pot gândi la lucruri mari și productive. Cei care nu dau atenția cuvenită vocii Domnului – cei grăbiți, cei care nu găsesc timp să fie singuri cu Tatăl în rugăciune - vor continua să gândească mic, nevăzând bogățiile pe care cei mântuiți le au întru Hristos.

Cei grăbiți, nici bine nu termină de citit Cuvântul, că deja se și roagă. Mai târziu, o altă revelație începe să le apară în inimă, și se grăbesc să o ceară Domnului. Cine face parte din acest grup nu-și va îmbunătăți viața, deoarece gandurile sale îl vor duce la sărăcie (Proverbe 19.2).

Fii o persoană muncitoare- aplicată, zeloasă și împlinitoare a Cuvântului - și vei avea gânduri care te vor duce la prosperitate (Iacov 1.19-22). Nu te grăbi; în caz contrar, gândurile tale, în mod inevitabil, te vor duce la sărăcie.

Nu este de niciun folos să petreci ani de zile cerându-i lui Dumnezeu să-ți îmbunătățească soarta. Mulți creștini trăiesc supărați pentru că dau zeciuiala și nu prosperă. Ei chiar îi cer socoteală Domnului pentru acest lucru, ca și cum Dumnezeu ar fi rău. Adevărul este: cine este zelos cu ceea ce primește prin intermediul mesajului biblic sau prin citirea Bibliei, reușeșete să gândească cum să se ridice chiar și în mijlocul unei situații haotice.

În Hristos, cu iubire,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă călăuzească!