Mesajul zilei

16/10/2016 - CASA LUI DUMNEZEU POATE FI TRANSFORMATĂ

Și le-a zis: "Este scris: "Casa Mea se va chema o casă de rugăciune." Dar voi aţi făcut din ea o peşteră de tâlhari."

Matei 21:13

Ce dezamăgire! Să vedem casa lui Dumnezeu – care ar trebui să fie un loc de rugăciune - transformată într-o peșteră de tâlhari! Această dezamăgire cauzată de cei care, în trecut, ar fi trebuit să păstreze sanctuarul lui Dumnezeu drept un loc sfânt și unde să-l căutăm pe Domnul, este mare. Astăzi, acest fapt continuă, din păcate, casa Domnului este transformată într-o peșteră de tâlhari.

Este necesar să analizăm ce anume îi atrage pe oameni la biserică. Dacă merg în casa Tatălui pentru a face afaceri, atunci am greșit ținta, pentru că este un loc de eliberare și de schimbare a vieții. Dacă biserica a devenit un loc unde să-ți afișezi noile achiziții vestimentare, un loc de afaceri sau un loc unde să-ți cauți un soț, schimbarea a fost spre rău atunci. În interiorul ei, doar lucrarea divină poate fi făcută, iar respectul pentru ea ar trebui să fie de așa natură încât chiar și o conversație simplă despre afaceri ar trebui să fie evitată.

Pe de altă parte, dacă ne ducem la casa lui Dumnezeu ca să mărturisim ceea ce puterea Domnului a realizat în mijlocul nostru, atunci ne atingem cu adevărat obiectivul.

Trebuie să menținem Templul curat, departe de interesele personale sau străine planului lui Dumnezeu. În el - și nicăieri altundeva - trebuie să găsim răspunsul la problemele și îngrijorările noastre. Biserica trebuie să fie un loc de rugăciune și de manifestare a puterii lui Dumnezeu, și nu de elocvență personală sau de învățături ce sunt înafara Bibliei.

Este posibil ca biserica să aibă drept membrii politicieni și oameni de afaceri, cu toate acestea, ea nu poate încuraja politica, iar amvonul său nu ar trebui să fie utilizat pentru alt scop, în afară de a anunța Evanghelia, pentru că în Casa Domnului trebuie să se vorbească doar despre Cuvântul Lui.

Dacă biserica poate fi transformată în rău, ea poate deveni, de asemenea, un loc mai bun. De fapt, tot ce se întâmplă în ea ar trebui să-i conducă pe oameni la reflecție și sfințenie. Deci, casa lui Dumnezeu este un loc de manifestare a puterii Sale.  Transform-o într-un loc și mai bun!

În Hristos, cu iubire,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!