Mesajul zilei

17/10/2016 - FANATISMUL ANULEAZĂ CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU

Marcu 7.11-13

Această învățătură a lui Isus vorbește despre abaterile de la adevăr, la care mulți oameni sunt expuși. Când ei merg pe această cale, devin  fanatici. În fanatismul său, religiosul este capabil să-și părăsească tatăl și mama, soția sau soțul, copiii și chiar plăcerile normale ale vieții, crezând că-i face pe plac lui Dumnezeu. Persoana ce are această atitudine reușeșete să-și facă ucenici și chiar să creeze învățături, care vin să invalideze Cuvântul lui Dumnezeu. De fapt, fanaticii nu-l cunosc pe Domnul.

Credința își are originea în Cuvânt și nu în religii inventate de om. Carnea noastră produce o credință fățarnică, care nu îi este de niciun folos lui Dumnezeu (Matei 23:15). Când credința este mentală, derivată din doctrina religioasă umană sau demonică, ea creează un creștin, ai cărui credință va fi rece sau va deveni un fanatic. În ambele cazuri, acesta va deveni un pericol pentru societate, el va fi capabil să omoare pe cineva, crezând că face voia lui Dumnezeu. Dar cei care au credință autentică, care au primit Cuvântul, nu fac niciun rău nimănui, nu se răzbună, ci își iubesc chiar și dușmanii (Romani 12.19-21).

În ignoranța și nebunia lui, fanaticul își neagă chiar și plăcerile sănătoase ale vieții. El îi lasă pe tatăl și pe mama sa, își torturează adversarii, nu are răbdare, este snob, se crede proprietarul adevărului și cel mai bun dintre toți. Unii chiar cred că sunt diferiți de alte persoane. Ei pot recurge la violență pentru a-i forța pe alții să practice regulile religiei lor, și de a-i tortura pe cei care nu au aceeași credință ca și ei.

În mod uimitor, fanaticul reușeșete să adune mulți oameni în cercul lui de nebunie. Sunt mulți care vor crede că el este un trimis al lui Dumnezeu. Cei care îl urmează sunt supuși la diferite tratamente și umilințe. Unii oameni chiar se supun capriciilor sexuale ale liderilor, considerând că acest lucru îi va ajuta să dobândească un anumit har.

Învățătura celor fanatici este o nebunie totală. Orice doctrină inventată de om este împotriva Cuvântului lui Dumnezeu. Ideile fanatice invalidează Sfintele Scripturi (1 Timotei 1.3-7).

Adevărul este că niciun astfel de om nu îl cunoaște pe Domnul, și nici nu îl mulțumește pe Domnul cu practicile sale. Oricât de frumos ar suna, sau ar fi o regulă religioasă, ea niciodată nu îi va fi pe plac lui Dumnezeu.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!