Mesajul zilei

19/10/2016 - DUMNEZEU POATE FACE EXTRAORDINARUL PENTRU AI SĂI

"Temniţa am găsit-o încuiată cu toată grija, şi pe păzitori stând în picioare la uşi; dar, când am deschis, n-am găsit pe nimeni înăuntru."

Fapte 5:23

Nu există nicio închisoare, care să poată să-l țină captiv pe cel care se încrede în Domnul. Omul poate face tot posibilul ca să împiedice lucrarea lui Dumnezeu și pe slujitorii Celui Prea Înalt de a proclama adevărul, dar nu va izbuti. Când lucrează Domnul, cine se poate împotrivi? (Isaia 43,13).

Dumnezeu nu acționează din cauza nevoilor omenești. El are un plan, pe care nici inamicul, nici omul nu-i poate împiedica executarea. Cei care vor complota împotriva lucrării lui Dumnezeu sau împotriva slujitorilor Domnului vor descoperi că eforturile lor au fost inutile. Toți cei care sunt în slujba Cerului vor simți, în tot momentul, credincioșia și iubirea lui Dumnezeu (1 Corinteni 1,9).

Miracolul relatat în versetul de astăzi a fost uimitor, pentru că temnița era încuiată. Gardienii și-au fost îndeplinit datoria, dar puterea divină a lucrat, și Dumnezeu i-a salvat pe copiii Săi. Aceasta este diferența care stă la dispoziția noastră. Răul nu-și poate îndeplini intențiile sale maligne, pentru că puterea Domnului lucrează pentru cei care sunt ai Lui.

Cei care se încred în ceea ce Domnul le-a vorbit inimii, trebuie să învețe să-și folosească credința pentru a scăpa de atacurile celui rău. Toți cei care sunt ai lui Dumnezeu au puterea Lui de partea sa. Este de ajuns ca ei sau altcineva ce slujesc Domnului să-și folosească credința, astfel încât puterea divină să intre în acțiune.

Inamicul poate folosi pe oricine, pentru a crea o situație foarte jenantă și  poate să depună toate eforturile pentru a-i împiedica pe cei drepți să se bucure de libertatea pe care au primit-o prin mântuirea în Hristos, dar nu va avea succes, deoarece nimic nu va funcționa împotriva oamenilor care îi slujesc lui Dumnezeu cu adevărat.

Dacă  îți vei pune credința în acțiune, sau cineva o va face pentru tine, diavolul nu va putea să se atingă de tine. Dumnezeu, într-un mod diferit și spectaculos, îi eliberează pe cei care își pun încrederea în El.

Fără nicio îndoială: cine își pune credința în acțiune niciodată nu va rămâne în locul unde inamicul l-a adus. De fapt, persoana are posibilitatea de a dovedi că Domnul îndeplinește tot ceea ce a promis  alor Săi. Unde este Duhul Domnului, acolo este slobozenia. (2 Corinteni 3:17). Dumnezeul veșnic va împlini tot ceea ce ți-a promis, chiar și dacă va fi necesar să facă ceva extraordinar pentru tine.

În Hristos, cu iubire,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!