Mesajul zilei

23/10/2016 - FĂ CEEA CE ȚI S-A DETERMINAT

Căci fiecare îşi va purta sarcina lui însuşi

Galateni 6.5

A fost hotărât în Ceruri că fiecare dintre noi își va purta sarcina lui însuși. Așadar, este necesar să-i învățăm pe oameni să trăiască prin credință, așa cum face cel neprihănit (Habacuc 2.4, Romani 1.17, Galateni 3.11). Cine nu va învăța să facă lucrarea lui Dumnezeu nu va obține reușită. Domnul nu a anulat legea mijlocirii – ea este reală și funcționează (Iacov 5.16) – însă, când cineva învață să facă de unul singur ceea ce îi revine, cu siguranță va realiza ceea ce este cel mai bine. La nível spiritual, nimeni nu poate să-l înlocuiască pe celălalt în actul de a-L accepta pe Hristos drept Mântuitor, nici în acela de a crede în Domnul pentru ca minunile să se întâmple. Pentru a învinge, este de ajuns să respectăm ceea ce Cuvântul lui Dumnezeu spune și să facem ceea ce ne-a fost hărăzit.

Creatorul a hotărât să ne purtăm sarcina noastră, așadar, putem avea certitudinea că am fost făcuți cu această capacitate. Însă, în ce mod acest lucru poate fi făcut? Cu credința pe care am primit-o și dând ascultare Cuvântului lui Dumnezeu (Romani 10.17)! Aceasta nu se va schimba, chiar de cineva va cere sarcina altcuiva pentru a o purta. 

Cel mai bun lucru ce poate să i se întâmple unui om este de a învăța să trăiască prin credință. Acesta este singurul mijloc de a birui luptele ce izbucnesc deseori pentru a distruge. Dacă cineva este învățat să-și facă partea și și-o face, Domnul îi împlinește partea Lui. De un lucru putem fi siguri: oricine își asumă locul în Hristos este biruitor                                                        (Romani 8.37).

Pe de altă parte, chiar de este un om credincios, dacă nu învață să facă ceea ce i se spune, lucrarea lui Dumnezeu nu se va concretiza în viața sa. Succesul este posibil numai pentru cine respectă ceea ce este scris în Cuvânt.

Cineva ar putea întreba dacă legea mijlocirii funcționează. Da, funcționează, însă în mod limitat. De exemplu, când eram mici, cineva avea grijă de noi, însă, crescând mari, am început să facem anumite lucruri noi înșine. Prin comparație, legea mijlocirii nu desființează responsabilitatea personală. Cel ce nu muncește nu poate mânca din munca altuia (Psalmi 128.2).

Adevărul este că cine învață să-și facă datoria o îndeplinește mai bine decât oricine altcineva, oricât de mare ar fi interesul acestuia din urmă. Mijlocirea funcționează pentru a ajuta omul să deschidă ochii și să se mântuiască, căci numai el poate să-L accepte pe Hristos, acest act fiind ceva foarte personal. Mijlocirea funcționează de asemenea în procesul de lecuire și în relația cu alte binecuvântări, dar ar fi mult mai benefic dacă individul ar crede prin el însuși.      

 Cel mai bine este să îndeplinim ceea ce ni s-a dat ca misiune, așa cum Isus a îndeplinit-o pe a Sa. Pentru aceasta, avem Cuvântul lui Dumnezeu, care este Manualul ce ne îndrumă cum să ne comportăm și să facem ceea ce ne revine potrivit voinței sfinte. De vom acționa astfel, vom avea deplină reușită.

                    

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu tine!