Mesajul zilei

25/10/2016 - ATENȚIE SĂ NU TE RĂTĂCEȘTI

Ca să ajung cu orice chip, dacă voi putea, la învierea din morţi

Filipeni 3.11

Cine citește versetele anterioare va putea observa seriozitatea cu care Pavel se ocupa de treburile duhovnicești. Mulți oameni vor fi luați prin surprindere în Ziua Judecății de Apoi. Trebuie să încercăm să ne întărim credința și să ne aprofundăm cunoașterea pentru a ne garanta fericirea cea veșnică. Cum unii oameni nu au reușit să ajungă în Canaan, deși fuseseră scoși din Egipt, tot așa alții nu vor ajunge în Ceruri. Analizează-te dacă mergi sau nu cu Domnul așa cum se cuvine. Trebuie să iei mai în serios lucrarea lui Dumnezeu.    

Marea greșeală a omului este de a crede că, pentru faptul de a-l fi acceptat pe Hristos ca Mântuitor, este deja mântuit. Cei care cred în asta trebuie să reflecteze la afirmația lui Isus: Cine va răbda până la sfârşit va fi mântuit (Matei 10.22b). Cuvântul lui Dumnezeu merită toată considerația, iar cine nu dorește să se amăgească trebuie să mediteze la El.

Ziua Judecății va fi o zi tulbure pentru mulți oameni. Biblia spune că unii oameni nu vor ajunge în Împărăția lui Dumnezeu, ci vor trece prin cea de-a doua moarte (1 Corinteni 6.10; Apocalipsa 21.8, cât și alte asemenea pasaje). Deși nu ar trebui, mulți oameni vor fi luați prin surprindere în acea zi. Este de ajuns să observi atenționările sfinte pentru a evita acest lucru.

Isus nu este ca acel supraveghetor de la circ care iscodește într-o parte și-n alta ca să-și lase prietenii să intre gratis când nu este nimeni prin preajmă. În Ceruri intră numai cine se află într-o adevărată comuniune cu Dumnezeu. Cel care iubește lumea și lucrurile lumești va rămâne pe dinafară (1 Ioan 2.15), împreună cu cei care nu respectă poruncile, nu-și îndeplinesc misiunea și nu se preocupă de cele sfinte. Căci tot ceea ce este legat de Dumnezeu trebuie să fie luat în serios.

Nicio avertizare din Biblie nu a fost dată la întâmplare. Isus nu a făcut o glumă când a spus că cei care fac fărădelegi nu-I sunt prieteni. Poate că ei îi îndepărtează pe demoni, fac profeții și minuni, însă vor rămâne afară (Matei 7.22,23). Așadar, cei care desfac un cămin, fac înșelătorii sau orice altceva condamnat de Scriptură, nu se vor regăsi printre sfinții Domnului.

Dumnezeu i-a scos pe toți fiii lui Israel din Egipt, însă, mulți nu au mai ajuns în Canaan. Tot așa, cei care s-au dăruit lui Isus, au trecut apele și au reușit să devină membri de adevărate biserici, însă, de nu și-au îndreptat viața și au continuat în păcat, nu vor ajunge la învierea din morți în Hristos.

  Este bine și folositor să verifici de mergi pe calea cea bună a sfintelor porunci. 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!