Mesajul zilei

27/10/2016 - SURPRINDE-I PE TOȚI CEI DIN JUR

Cum putem noi oare să mulţumim îndeajuns lui Dumnezeu cu privire la voi, pentru toată bucuria pe care o avem din pricina voastră înaintea Dumnezeului nostru?

1 Tesaloniceni 3.9

Așa cum tesalonicenii l-au luat prin surprindere pe Pavel, care îi evanghelizase și le acorda o deosebită atenție, tot așa trebuie să mergem în credință astfel încât oamenii care ne-au dus la Hristos să se poată simți recompensați cu succesul nostru.

Cât de mare ne este bucuria, nouă, pastorilor, când ne vedem turma cu o viață reușită! Pavel, de asemenea, foarte mulțumit, a vorbit despre dezvoltarea duhovnicească pe care acel popor o dobândise. Nu este posibil ca cineva să-l accepte pe Hristos, Izvorul apelor vii, și să rămână stagnând. Cine merge cu Dumnezeu trebuie să aibă mereu reușită (Romani 8.37), căci nu există motiv de înfrângere pentru poporul Domnului. Trebuie să existe progres în toate sensurile.

Apostolul a plătit um preț mare ca să se ducă până la tesaloniceni pentru a-i face să înțeleagă că Isus este singura Ieșire. Același lucru am avut de făcut și în zilele de astăzi: am lăsat deoparte família, prietenii, planurile și dorințele firii pământești, cu scopul de a le aduce celor rătăciți Sămânța cea Bună. Așadar, când îi vedem schimbându-și viața, asumându-și locul în Fiul lui Dumnezeu, o bucurie imensă ne cuprinde inima și ne face să ne simțim realizați.

Una dintre modalitățile de a ne arăta gratitudinea pentru cel care ne-a arătat Adevărul este de a ne mări harul și dragostea de Dumnezeu. Cine a depus efortul de a ne evangheliza se va simți recompensat cu noul nostru mod de viață, căci bucuria pe care o va simți pentru noi este ca o reflectare a adevăratei satisfacții pe care Domnul o are pentru viața noastră. Cine biruiește Îl face pe Domnul să Se simtă realizat.

  Oricine Îl va accepta pe Isus și va crede în Evanghelie va avea reușită, căci vrăjmașul își va pierde imediat capacitatea de a te face să suferi, iar aceasta te va însufleți pentru a continua îndeplinirea întregului plan din Ceruri. Nu este posibil ca cineva să creadă în Cuvânt și să continue în suferință. Mizeria, boala, păcatul și alte asemenea lucruri rele nu pot merge împreună cu noua viață în Hristos, de care vom începe să ne bucurăm.

Dacă nu te-ai bucurat de noua poziție în Isus, crede în Isus ca să devii cu adevărat o nouă creatură. Acei demoni ce te sclavizau în trecut știu că nu te mai pot atinge, căci, acum, ai dragostea și puterea lui Dumnezeu în suflet. Folosește Numele lui Isus pentru a-i bucura pe toți din jur. Căci, în Hristos, ești o nouă făptură (2 Corinteni 5.17). Așadar, trăiește în Isus!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!