Mesajul zilei

04/11/2016 - CHESTIUNE DE OBEDIENȚĂ

Fiţi supuşi oricărei stăpâniri omeneşti, pentru Domnul: atât împăratului, ca înalt stăpânitor

1 Petru 2.13

Nu trebuie să ne alăturăm celor care protestează și vor să distrugă stăpânirile omenești. Avem o lucrare de făcut și nu ne putem împiedica de problemele legate de această viață. Oricine ar fi stăpânitorul, trebuie să ne supunem lui prin dragostea față de Domnul. Fie prin vot, fie prin forță, nimeni nu-și poate asuma vreo stăpânire decât dacă Creatorul o permite.

Nu putem uita de faptul că Bíblia ne spune că lupta noastră nu este împotriva cărnii și sângelui, ci împotriva forțelor spirituale ale răului (Efeseni 6.12). Această luptă va fi câștigată numai dacă va fi condusă potrivit îndrumării date de Cuvântul lui Dumnezeu. Domnul se află la cârma tuturor lucrurilor și nu va permite niciodată ca vreunul dintre fiii Săi – cei care Îl slujesc în duh și în adevăr – să fie înfrânți sau să sufere în afara voinței Sale.

Cine Îl slujește pe Dumnezeu, trebuie să urmeze următorul sfat: nu te alătura celor care protestează și doresc răsturnarea stăpânirilor. Trebuie să-L slujim cu adevărat pe Domnul, practicând ceea ce El ne învață prin Cuvântul Său. De aceea, nu trebuie să ne atingem de nimic ce ar putea să ne cauzeze vreo rușine. În orice vreme, hainele să-ți fie albe (Ecclesiast 9.8). Lucrurile acestei lumi trebuie să fie rezolvate de cei care nu au condițiile necesare pentru a realiza lucrarea sfântă. Avem o misiune mai mare de îndeplinit și care poate fi realizată numai de cine Îl cunoaște pe Cel Preaînalt.

Dragostea pe care trebuie să I-o purtăm lui Dumnezeu – respectându-I poruncile (Ioan 1.21) – ne cere să ne supunem stăpânitorilor. Este clar că această supunere este condiționată de respectul nostru pentru Domnul. Fie că stăpânirea a fost aleasă, fie că a fost asumată cu forța, nu ne revine nouă să ne îndoim de legitimitatea ei, ci trebuie să credem că nu ar fi avut nicio putere dacă Cerurile nu ar fi permis-o.

Facem parte dintr-o Împărăție ce nu este din această lume (Ioan 17.14); 18.36). Să fim deci fideli și supuși Dumnezeului nostru. Lupta și străduința noastră trebuie să fie numai pentru înălțarea Împărăției veșnice a lui Isus!  

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!