Mesajul zilei

05/11/2016 - NIMIC NU VA FI CRUȚAT

Deci, fiindcă toate aceste lucruri au să se strice, ce fel de oameni ar trebui să fiţi voi, printr-o purtare sfântă şi evlavioasă

2 Petru 3.11

Petru a scris despre venirea lui Isus. Acest mare eveniment va avea loc într-o anumită zi, stabilită de către Tatăl. Știind aceasta, apostolul ne-a povățuit să trăim în sfințenie și evlavie. Cei care iubesc lucrurile lumești și luptă pentru a le poseda vor fi cuprinși de deznădejde, căci totul în lume va fi pârjolit și va înceta să existe. Va fi un nou pământ și noi ceruri (Apocalipsa 21.1). Taina de a evita marea ruină este de a trăi în sfințenie și evlavie.

Într-o bună zi, ultima trâmbiță va răsuna și Isus se va întoarce pe pământ, când toate elementele, arzânde, se vor topi. Focul va dovedi lucrarea fiecăruia și va rezista numai cea care nu este din lemn, paie sau fân. Cel care luptă pentru a poseda bogățiile pământului va vedea că tot ceea ce a făcut a fost zadarnic, însă cel care se va strădui pentru a-și însuși adevăratele bogății va fi recompensat întru toată veșnicia.

La venirea Stăpânului, tot ceea ce omul a construit, chiar și planurile sale, va fi în întregime pârjolit și va înceta să mai existe. Va dăinui numai ceea ce a fost făcut conform Cuvântului lui Dumnezeu. Nicio lucrare materială nu va rezista focului pe care Domnul îl va folosi pentru a desface toate lucrurile. Până și cerurile și pământul de acum vor trece.

Trebuie să fim atenți pentru ca nimeni să nu ne poată amăgi în legătură cu ziua când toate aceasta se vor întâmpla. Este o zi stabilită de Tatăl și numai El știe momentul exact. Nici măcar Fiul lui Dumnezeu nu va ști despre venirea acelei zile, când totul va trece prin puterea deplină a Domnului (Matei 24.36-42).

Nu există alt mod de a scăpa de distrugerea anunțată, ce va veni de nu vei trăi conform voinței sfinte și cu teamă mare față de Domnul. Toți cei care fac nelegiuiri în Împărăția lui Dumnezeu se vor regăsi printre cei care vor sfârși în iazul ce va arde veșnic cu foc și cu pucioasă (Apocalipsa 20.15; 21.8).

Acceptă povața lui Petru și trăiește în sfințenie și evlavie, căci cine va fi în păcat va rămâne pe dinafară. Nu va fi timp pentru căință și nici măcar oamenii slăviți nu vor fi scutiți. Se amăgesc cei care trăiesc greșit și se consideră privilegiați, crezând că vor reuși să se căiască în ultimul moment. ”Să nu greșiți” din capitolul 1 Corinteni 6.10 lucrează cu desăvârșire și va mâna despărțirea berbecilor de turmă!

Pocăiește-te și îndreaptă-ți modul de a trăi pentru a nu fi printre ei. Astăzi, Domnul îți oferă prilejul de a te corecta pentru a nu suferi o a doua moarte, și de aceea, fii înțelept și pregătește-te. Păcatul nu cumpănește nefericirea morții duhovnicești.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!