Mesajul zilei

06/11/2016 - LUCRAREA DUHULUI LUI DUMNEZEU

Duhul lui Dumnezeu să-L cunoaşteţi după aceasta: Orice duh care mărturiseşte că Isus Hristos a venit în trup este de la Dumnezeu

1 Ioan 4.2

Duhul lui Dumnezeu Se cunoaște după mărturia lui Isus. Știm când cineva vorbește pentru El sau pentru vrăjmașul Său, căci Duhul lui Dumnezeu nu neagă niciodată Scripturile. Cine Îl are simte când cineva vorbește pentru El sau nu. Pentru aceasta, este de mare ajutor să fii în comuniune cu Domnul.

Duhul Sfânt nu contrazice niciodată ceea ce este scris în Biblia Sfântă. Acesta este modul drept de a judeca dacă lucrarea este de la Dumnezeu, de la om sau de la diavol. Domnul este Autorul a ceea ce a fost scris și misiunea Sa este de a ne spune ceea ce a fost zis (Ioan 16.13,14). Când învățăm Cuvântul sau citim Cartea Sfântă, trebuie să fim atenți, căci El va vorbi.  

Alt fapt important se întâmplă cu cine este botezat cu Sfântul Duh. Dacă cineva proferează ceva ca și cum ar fi de la Dumnezeu, nu vom fi duși în eroare – chiar de lucrările sale sunt sincere și adevărate. De aceea, este necesar să fii în comuniune cu Domnul, căci, numai așa, nu vom putea fi amăgiți (Psalmul 25.3, 1 Petru 2.6). Când omul vorbește în Dumnezeu, inima ne palpită (Luca 24.32) și Îi simțim prezența. De cuvintele provin de la om, observăm că ceva nu este cum ar trebui. Când vin de la demon, există o respingere totală în noi.

Nu exită nici cea mai mică șansă de a avea o revelație nouă. Duhul lui Dumnezeu nu ar aduce niciodată vreun cuvânt care să nu fi fost prevăzut în Scripturi, căci El urmărește cu devoțiune preceptele sfinte și va spune ceea ce a fost zis despre noi. Tot ceea ce este relevant este deja înregistrat în Cartea Sfântă. El a fost numit de Domnul Isus Duh al adevărului (Ioan 14.17) și, de aceea, niciodată nu s-ar pune curmeziș Cuvântului Său.

Pierd mult oamenii care nu ascultă ceea ce le este propovăduit, căci în acele momente Domnul vorbește. Vocea lui Dumnezeu este maiestuoasă, plină de iscusință și autoritate. Ea va face ceea ce ne-a fost spus prin simplul motiv de a crede.

Lucrarea lui Dumnezeu trebuie făcută numai cu ajutorul Duhului Sfânt. Regulile de marketing nu valorează nimic, deși, de multe ori, este numai ceva material. De fapt, ceea ce realmente contează este dezvoltarea duhovnicească. O biserică mare și puternică nu înseamnă o organizație bogată și plină de oameni.

Nu este nimic mai frustrant decât lipsa puterii în fața unui atac al vrăjmașului; totuși, nu este un motiv de amăgire; lucrarea Duhului Sfânt este cunoscută prin confirmarea promisiunilor biblice.

Nu este nimic mai frustrant decât lipsa puterii dinaintea vreunui atac al vrăjmașului; totuși, nu există niciun motiv de amăgire: lucrarea Duhului lui Dumnezeu este cunoscută prin confirmarea promisiunilor biblice și Îl va slăvi mereu pe Domnul Isus.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!