Mesajul zilei

07/11/2016 - UNUL DINTRE PRIVILEGIILE DE A FI CREȘTIN

Pentru adevărul acesta care rămâne în noi şi care va fi cu noi în veac.

2 Ioan 1,2

Ce afirmație profundă: Adevărul este în noi și va rămâne cu noi pentru totdeauna. Ce privilegiu! EL ne face învingători în toate situațiile și ne face să-i iubim pe frații noștri întru Hristos. Cu El, avem putere asupra oricărui rău și nu ne temem de inamic.

Cei care îl urmează pe Isus au Adevărul în ei, iar acest lucru le dă o mare responsabilitate, pentru că trebuie să fie atenți la modul lor de a trăi, de  a acționa și de a vorbi. Adevărul nu a venit să locuiască în noi din întâmplare, este o parte din planul lui Dumnezeu pentru mântuirea noastră. Imaginați-vă disconfortul pe care creștinul îl simte atunci când acționează greșit! Ce se întâmplă când cineva lasă loc ispitei și cade în păcat? Adevărul rămâne în el? Oare va putea trăi în păcat? Sau Adevărul îl va părăsi pe cel care continuă în păcat?

Partea bună a acestei revelații nu este faptul că adevărul trăiește în noi, ci că va rămâne cu noi pentru totdeauna. Chiar și necredincioși de am fi, Domnul, care este credincios, nu ne părăsește(2 Timotei 2:13) Dar ai grijă! El ne-a avertizat că Duhul Său nu va rămâne întotdeauna cu noi(Geneza 6.3). Fie ca viața lui Saul să fie ca un avertisment pentru oricine nu ascultă de Domnul. Acest om a fost uns, împărat a lui Israel, prin porunca lui Dumnezeu, dar din cauza păcatului, a fost descalificat și respins (1 Samuel 15.10,11).

Având adevărul în interiorul nostru, noi nu avem nevoie de nimeni care să ne învețe ceva în ceea ce privește problemele spirituale. Este de ajuns Cuvântul și Duhul Sfânt, Mângâietorul, Cel care ne învață toate lucrurile, ne va deschide mintea pentru a înțelege care este voia Domnului. În toate lucrurile, fiii lui Dumnezeu pot fi învingători (Romani 8:37).

Nimeni nu poate învinge Adevărul. Pentru că el locuiește în ființa noastră, avem toată puterea asupra celui rău. Cu cât cunoaștem Adevărul mai mult, cu atât mai repede vom fi eliberați de superstiții și de greșeală (Ioan 8,32). Adevărul ne face să vedem toate lucrurile într-un mod real și nu permite celor care Îl iubesc să trăiască în eroare sau să ducă o viață greșită. Cu el în viața noastră, nu vom fi niciodată învinși în luptă. Chiar și frații în Hristos vor beneficia de comuniunea noastră cu el. Privirea celor care au Adevărul  în viața lor este luminoasă și de încredere.

Nimic nu este mai satisfăcător decât să mergem întru Adevăr. El este Însuși Domnul Isus (Ioan 14,6). Fiind în El, și El în noi, vom aduce multă roadă. Uniunea noastră cu Adevărul ne face mai mult decât biruitori în toate lucrurile.

În Hristos, cu iubire,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!