Mesajul zilei

09/11/2016 - ATENȚIE LA CEI DESFRÂNAȚI

Căci s-au strecurat printre voi unii oameni, scrişi demult pentru osânda aceasta, oameni neevlavioşi, care schimbă în desfrânare harul Dumnezeului nostru şi tăgăduiesc pe singurul nostru Stăpân şi Domn, Isus Hristos

Iuda 1.4

Atenție! Nu toţi cei ce se coboară din Israel sunt Israel (Romani 9.6) – există ticăloși în mijlocul nostru. De aceea, fii atent și să nu ai încredere în oricine. Verifică totul prin cuvântul scris în Biblie, și ce nu este în conformitate cu el, trebuie eliminat, deoarece aceste persoane au alte intenții în lucrarea lui Dumnezeu. Ele transformă harul lui Dumnezeu în desfrânare, și, de asemenea, îl neagă pe Domnul. Fiți tari în credința în Domnul și doar în El.

Trebuie să fim foarte atenți la acești oameni pentru că, declarând că sunt ai lui Dumnezeu, ei sunt aduși în mijlocul nostru de către inamic ca să ne facă să ne întoarcem de la Domnul. Ei pot avea un discurs frumos, maeștri în a vărsa lacrimi, dar vom ști dacă sunt ai lui Dumnezeu după roadele pe care le produc. Cuvântul spune că nu toţi cei ce se coboară din Israel sunt Israel. Există mulți care vor să înșele, și din această cauză, chiar și cei aleși pot fi păcăliți.

Este trist să ne gândim că în țara noastră, există depravare, dar adevărul este acesta. Această neghină a fost adusă de cel rău, ca să-i contamineze pe ceilalți, iar cel mai trist este că acest lucru a avut loc deja! Vă amintesc din nou că după rodul produs vom ști cine este de la Dumnezeu (Matei 12:33), și nu după harul sau după carisma pe care unii o au.

Cel mai bun lucru este să-ți încredințezi viața doar Domnului. Niciun lider, oricât de bun ar fi, nu trebuie să ne servească drept ancoră pentru sufletul nostru. Prudența zice: La Lege şi la mărturie! Căci dacă nu vor vorbi aşa, nu vor mai răsări zorile pentru poporul acesta (Isaia 08:20).

O voce blândă și o manieră de om pios nu au fost niciodată semne că cineva este de la Dumnezeu. Frații noștri din Bereea au fost lăudați că aveau o inimă mai nobilă decât cei din Tesalonic (Fapte 17:11). Ei au primit cuvântul cu bucurie, dar au examinat dacă ceea ce li s-a spus este adevărat. Domnul nu vrea ca cineva să fie păcălit de către acești făuritori de minciuni. Cuvântul lui Dumnezeu nu va lăsa ca cei curați să cadă în capcanele răufăcătorilor.

Răufăcătorii au scopuri murdare în lucrarea lui Dumnezeu. Ei se amestecă cu sfinții, încearcă să vorbească la fel ca ei, joacă teatru, plâng, se comportă ca niște actori adevărați, dar scopul este același cu cel al regelui întunericului: de a-i duce pe cât mai mulți spre pierzanie.

Ei sunt ușor de recunoscut, deoarece transformă harul lui Dumnezeu în desfrânare. Pentru ei, ceea ce era păcat în timpurile biblice, a ieșit din modă. De fapt, ei neagă tot ceea ce vine de la Dumnezeu, și doctrina pe care o răspândesc au drept scop succesul propriu.

În Hristos, cu iubire,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!