Mesajul zilei

10/11/2016 - ASCULTAREA ADUCE RECOMPENSA

Cine are urechi să asculte ce zice bisericilor Duhul: "Celui ce va birui îi voi da să mănânce din pomul vieţii, care este în raiul lui Dumnezeu."

Apocalipsa 2.7

Victoria noastră depinde numai de noi. Așadar, trebuie să avem urechi ca să ascultăm ceea ce Duhul Sfânt zice bisericilor, pentru că cine ascultă devine învingător, primind astfel răsplata divină.

Domnul nu ne-a creat ca să stăm la picioarele Lui și să cerșim binecuvântări. Dimpotrivă, trebuie să ne învățăm drepturile și să facem uz de ele. Acesta a fost modul în care a acționat Isus în timpul lucrării Sale pe pământ. Toți cei care au slujit Domnului în trecut au învins, pentru că ei au înțeles că trebuie să facă lucrarea lui Dumnezeu. Astăzi, am învățat, de asemenea, cine suntem prin Biblia Sfântă, ce ni s-a dat si ce putem face pentru a deveni învingători.

Există totuși, cei care își irosesc viața și, prin urmare, pierd darurile pe care Domnul le-a dat celor care sunt ai Lui. Ei nu au înțeles încă, că Dumnezeul nostru este diferit de idolii muți. Cel Atotputernic vorbește, ne învață și realizează lucrarea în viața celor care cred în Cuvântul Său.

Biblia afirmă: Celui ce va birui... El va primi o recompensă, însă va exista și suferință pentru cei pierduți. De exemplu, cel care a primit cinci talanți și a câștigat alți cinci - precum și cel care a primit doi și a produs alți doi - a fost răsplătit Cel care însă, a primit unul și nu făcut nimic cu el, a avut drept recompensă suferința veșnică (Matei 25).

Luptă și învinge, pentru că, acționând așa, vei fi răsplătit de Domnul. Spune-i Tatălui că dorești să-i auzi vocea, pentru că prin ea vei înțelege voia lui Dumnezeu pentru viața ta. Ea este puternică și are tot ce ai nevoie.

Duhul lui Dumnezeu anunță tuturor bisericilor ceea ce Domnul are pentru ele. Dar cei care nu vor să asculte vocea Celui Preaînalt nu vor reuși să obțină nimic de la El - și nu există nimic mai rău decât să nu reușești să înțeleagi planul divin.

Creștinii care nu caută să afle voia Tatălui seamănă cu cei ratați, care visează chiar și doresc să se bucure de lucruri bune, dar din cauza faptului că nu îndeplinesc planul divin, se auto-marginalizează și apoi dau vina pe societate pentru eșecul lor. Pe de altă parte, învingătorii nu se uită la probleme și nu dau importanță amenințărilor, ci se dărueisc cu trup și suflet lucrării Domnului. Aceștia, pe lângă faptul că vor trăi bine vor fi răsplătiți în ziua cea mare. De aceea, merită să ascultăm de vocea dulce a lui Dumnezeu!

În Hristos, cu iubire,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!