Mesajul zilei

11/11/2016 - TOȚI SUNTEM PĂCĂTOȘI

Căci toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu.

Romani 3:23

Este uimitor cum omenirea este înșelată! Guvernul și diferite instituții private cheltuiesc sume exorbitante în diferite cercetări, ca să vadă modul în care trăiau oamenii din trecut, de exemplu, dar nimeni nu investește din timpul și banii lor, pentru a descoperi cum anume a intrat răul în lume. Cu toate acestea, descoperirea acestui fapt este de o importanță fundamentală, deoarece va duce la rezolvarea problemelor noastre. Dragă cititor te-ai gândit vreodată la acest lucru?

Această lume complexă în care trăim, nu a început să existe datorită marii explozii cunoscut sub numele de Big Bang. De fapt, ce s-a întâmplat a fost un mare zgomot - glasul Domnului Dumnezeu - care, comparând cu ceea ce știm, are sunetul unor mari explozii. Atunci când Dumnezeu a zis: Să fie lumină, și când a dat celelalte ordine, vocea Lui a sunat ca un ecou și, așa, au luat ființă cerurile și lumea materială.

Păcatul neascultării, practicat de Adam a avut o consecință nefastă: el a făcut ca moartea - natura lui Satan – să treacă la toți oamenii, și, prin urmare, toți au păcătuit. Dumnezeul sfânt nu mai putea avea părtășie cu această ființă și, prin urmare, a trebuit să-l dea afară din Paradis. Păcatul este sursa tuturor problemelor noastre. Așa că, Domnul a pregătit un plan, singurul care ar fi putut să-l elibereze pe om, care a fost dezbrăcat de slava Lui: El a pus „mâna pe plug”, și prin moartea singurului Său Fiu, a realizat acest proiect minunat. Astfel, Cel PreaÎnalt l-a recreat pe om la o nădejde vie (1 Petru 1,3). Ceea ce a fost pierdut datorită lui Adam, a fost recuperat întru Hristos.

Uită-te cu atenție, pentru a vedea dacă există cineva care să investească un pic din timpul său, ca să-și dea seama ce a pierdut prin păcatul primului om și ce a câștigat prin victoria celui de-al doilea Adam. Nu au fost puține binecuvântările pe care le-am pierdut prin neascultarea din Grădina Edenului. Acolo, toate competențele care ne-au fost acordate s-au pierdut. Datoriă faptului că am fost creați după chipul și asemănarea lui Dumnezeu sugerează că am fi putut fi ca El în această lume. Dar, odată cu căderea, am devenit sclavi ai celui rău.

Când creștinii vor învăța ce anume a câștigat Isus pentru noi, prin moartea Sa și vor începe să folosească autoritatea de a distruge lucrările răului și vor determina împlinirea promisiunilor divine, ei, de fapt, vor începe să slujească Domnului. Cei pierduți, la rândul lor, se vor minuna și se vor pocăi, căci ei vor vedea că Evanghelia nu este o religie în cursa de înrobi viețile celor creduli, ci soluția tuturor problemelor.

În Hristos, cu iubire,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!