Mesajul zilei

12/11/2016 - FII RECUNOSCĂTOR DOMNULUI

Samuel a luat o piatră pe care a pus-o între Miţpa şi Şen şi i-a pus numele Eben-Ezer, zicând: "Până aici Domnul ne-a ajutat."

1 Samuel 7:12

A fi recunoscător tuturor celor care ne-au făcut un bine este o faptă bună, pe care mulți oameni o practică, dar puțini sunt recunoscători Domnului. A fi recunoscător nu înseamnă doar a spune "îți mulțumesc". Când a mărturisit ceea ce a făcut Dumnezeu, Samuel a lăsat să se înțeleagă că aștepta mai mult de la El. Oamenii care au încredere în Cel Prea Înalt așteaptă mereu mai mult de la Dumnezeu și nu lasă ca lucrarea să se finalizeze sau să-și sfârșească cariera, pentru a-i mulțumi. Cu fiecare victorie, îi mulțumesc deja Domnului și-i aduc adevărata laudă; astfel, arată că așteaptă mai mult de la Domnul. Chiar și în semn de recunoștință, noi trebuie să transmitem mesaje celorlați.

Când facem ceva pentru cineva și apoi această persoană ne caută pentru a ne mulțumi, ne simțim bine. Fără îndoială că Domnul simte același lucru. Dar mulți nu-și amintesc să-I mulțumească și să-L laude pentru ajutorul de care l-au primit. Îmi aduc aminte de o întâmpalre reală, când o persoană (celebritate, însă necredincioasă) căuta un loc, în fața Tribunalului, unde să-și parcheze mașina. Avea o audiere marcată și, dacă întârzia, judecătorul ar fi ptut să-i dea o sentință în defavoarea lui. În acel moment și-a amintit de niște prieteni de-ai lui, creștini, care i-au spus că Hristos ne ajută în orișice împrejurare. Astfel că, a închis ochii și a zis: "Doamne, dacă Tu exiști, dă-mi o șansă să te cunosc, ajutându-mă să găsesc un loc de parcare”.  A mers 20 de metri și a văzut un loc liber chiar în fața Tribunalului. Apoi a spus, " Doamne, nu mai este nevoie să mă ajuți."

A nu fi recunoscători lui Dumnezeu înseamnsă să-i închidem inima în fața altor rugăciuni ale noastre. Recunoștința adevărată nu este manifestată numai prin a spune "mulțumesc." Cum a făcut Samuel, este bine să ridicăm o piatră de hotar, să facem ceva pentru a rămâne în memoria oamenilor, ca un simbol de mulțumire sau un cadou dat unui sărac cu explicația că este pentru a-i mulțumi Celui Atotputernic.

Prin fapta sa, Samuel a arătat că dorește mai mult de la Domnul Dumnezeu. Cei care se încred în El, într-adevăr, trebuie să aștepte întotdeauna mai mult. Un miracol este începutul unui ciclu care nu se va termina. Expresia: „ până aici”, lasă de înțeles că ceva mai mult va veni. Nu este nevoie să așteptăm minunea completă. Cu o recunoștință reală, făcută din inimă, ne ridicăm în credință până când lucrarea va înfăptuită complet.

Atunci când arătăm tuturor, cât de multe a făcut Domnul pentru noi, îi încurajăm să creadă în Dumnezeu de asemenea și, mai târziu vor vedea mari lucrări realizându-se în viața lor. Acest act întărește spiritul nostru, reafirmă poziția noastră și face ca Dumnezeu să ne lumineze și mai mult.

De cele mai multe ori victoria este obținută după multe lupte. A nu fi recunoscător poate întrerupe lucrarea Domnului. Când recunoștința este adevărată și ne ocupă timp, dedicare, ea se poate transforma într-un mesaj pentru cineva care trăiește asuprit de cel rău. Când dăm, primim.

În Hristos, cu iubire,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!