Mesajul zilei

13/11/2016 - NU DISPREȚUI PE NIMENI

Tot aşa, nu este voia Tatălui vostru celui din ceruri să piară unul măcar din aceşti micuţi.

Matei 18:14

Voia lui Dumnezeu este ca toți să fim mântuiți. Indiferent de cât de nesimnificativă poate părea o persoană, ea nu este uitată de Tatăl. Fiecare individ, indiferent de poziția ocupată în lucrarea Domnului este de o importanță capitală pentru Domnul și pentru noi. Dacă el va învăța să-și folosească darul care i-a fost dat, poate deveni o binecuvântare pentru toată lumea.

Nu există nimeni care să fie vrednic de dispreț în ochii Domnului. Dovada acestui fapt este că Dumnezeu l-a trimis pe Fiul Său să moară pentru toți, iar această lucrarea întreprinsă pentru mântuirea noastră a fost complexă și perfectă. Dacă ar fi existat doar o singură persoană pe pământ, chiar și așa, Isus ar fi fost trimis, iar procesul pentru  mântuirea ei ar fi fost la fel cum a fost făcut pentru întreaga omenire.

Dragostea lui Dumnezeu pentru noi, indiferent de orice factor, este aceeași pentru toată lumea. Domnul nu are preferații Săi. Oamenii obișnuiesc să aibă atituduni discriminatoare împotriva altor persoane din cauza rasei, culorii, statutului social, culturii, aspectului fizic sau a originii, dar Cel Prea Înalt ne iubește pe toți în același fel, și dorește să cunoaștem întreg Adevărul.

Ar trebui să dăm mai multă atenție celor care s-au pocăit și să-i tratăm ca adevărați frați întru Hristos. A respinge pe cineva din orice motiv este ca și cum am uita de lecțiile date de Învățător. Atunci când Isus a înmulțit pâinile și peștii, pentru a hrăni mulțimea, ceea ce a rămas a fost srâns și depozitat, pentru ca nimic să nu se piardă (Matei 14.13-21), cu atât mai mult o persoană care este la fel ca noi! Nu fi un risipitor de vieți!

Toți cei salvați au aceeași intrare înaintea Domnului, și, fără îndoială, o lucrare de împlinit Așa că este de datoria noastră să-i încurajăm să-și îndeplinească cu zel și dăruire, ceea ce le-a fost dat să facă. Darurile au fost distribuite așa cum Domnul a dorit și, prin urmare, unul care se consideră fără valoare, cine știe, poate avea darul care ne va ajuta să ieșim dintr-o situație grea? De multe ori, viața ne învață că cei discriminați, de la care nu se așteaptă nimic, sunt salvarea celor care îi disprețuiesc.

Noi nu trebuie să predicăm numai celor pierduți, ci și celor sfinți, pentru că rugăciunea unui om neprihănit este puternică și eficientă (Iacov 5:16). Fie ca începând de astăzi, toți cei care fac parte din Trupul lui Hristos să primească de la tine atenția cuvenită. Nu-i iubi numai pe cei care poartă inele de aur pe degete și au diplome de facultate pe perete. Fie ca Domnul să ne ajute să nu-i desconsiderăm pe cei pe care El i-a ales!

În Hristos, cu iubire,

R. R. Soares

Rugăciune

Dumnezeu să vă binecuvânteze!