Mesajul zilei

14/11/2016 - EXISTĂ UN MOTIV PENTRU TOATE ACȚIUNILE LUI DUMNEZEU

Drept răspuns, Isus i-a zis: "Ce fac Eu, tu nu pricepi acum, dar vei pricepe după aceea."

Ioan 13,7

Domnul, fiind cel mai înțelept și mai inteligent din întregul univers, face ceea ce este cel mai bun pentru noi. Prin urmare, nu putem tăgădui actele Sale sau să le disprețuim. Într-o zi, El ne va arăta de ce a făcut unele lucruri aparent ciudate, cum ar fi, de exemplu, să ne ducă în locuri noi unde nu ne-am dorit să mergem, sau să ne îndepărteze de anumite "prietenii" sau să ne împiedice să acceptăm un loc de muncă.

Ca un Tată iubitor și responsabil, Cel Atotputernic vrea tot ce este mai bun pentru a Săi.  În ceea ce privește situația acelor persoane mai puțin fericite, nu trebuie să-L întrebăm pe Domnul, „de ce”, sau să ne îndepărtăm de El crezând că Cel Atotputernic a acționat cu răutate. Dumnezeu este dragoste și oferă tuturor aceleași oportunități.

Deși nu-L putem pricepe pe Domnul (Iov 36:26), noi știm că El este perfect și complet în toate acțiunile sale. Cel Atotputernic este omniscient și, în plus, este peste tot și are toată puterea. Faptele Sale sunt expresia ființei Sale, cu toate că mulți nu le acceptă.

Ființa fantastică, care ne-a creat, îndeplinește toate lucrurile pentru binele nostru (Romani 8:28). De aceea a nu lua în considerare faptele divine sau a nu crede în ele este cea mai mare prostie; așa cum totul este descoperit înaintea ochilor Lui, Dumnezeu ia cele mai bune decizii pentru poporul său. Așadar, conștientizează că este mai înțelept să fii cu Cel care este dragoste absolută, decât să accepți o critică spusă de cineva împotriva Tatălui. Nu uitați că inamicul este tatăl minciunii (Ioan 8:44) și, prin urmare, se folosește de multe persoane – cu influență - pentru a da sfaturi proaste. Cea mai bună orientare este cea care vine de la Domnul. În Cuvântul Său, oricine vrea, poate găsi răspunsurile de care are nevoie, la urma urmei, El nu ar fi Dumnezeu dacă nu ar da oamenilor aceleași șanse.

Am înțeles că de multe ori merg în anumite locuri, pentru ca Cel Atotputernic să poată ajuta pe cineva. Același lucru se întâmplă atunci când, de exemplu, suntem conduși de Tatăl să locuim într-un anumit loc sau să lucrăm într-o anumită companie. Așadar, cu o inimă deschisă și cu cea mai mare bucurie, slujește-L pe Dumnezeu oriunde te-a trimis. Dacă o dificultate se va ridica împotriva ta, nu murmura, ci fii fericit cu ceea ce ți-a dat Domnul. Dacă dorești o schimbare în viața ta, roagă-te, și El te va ghida.

Fii cineva ce umblă prin credință (2 Corinteni 5.7), și tot ceea se va întâmpla cu tine va fi în concordanță cu deplina voința divină. În privința celor considerați slujitori ai lui Dumnezeu, dar care nu au fost ocrotiți de o anumită situație, nu-i judeca, cu atât mai puțin pe Domnul, căci El niciodată nu acționează din răutate, incompetență sau incapacitate. Dacă ochii tăi nu au fost încă deschiși pentru a înțelege o anumită situaie, fii sigur că ți se va revela în eternitate. Acolo, totul va fi descoperit!

În Hristos, cu iubire,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!