Mesajul zilei

15/11/2016 - DOMNUL ARE GRIJĂ DE NOI

Pâine n-aţi mâncat şi n-aţi băut nici vin, nici băutură tare, ca să cunoaşteţi că Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru.

Deuteronomul 29,6

A fost o lucrare unică, pe care Dumnezeu a făcut-o cu copiii lui Israel. Niciodată un popor de mai bine de 3 milioane de oameni nu a fost scos din sclavia unei țări și dus într-o țară pe care Domnul o promisese. Nu a existat nicio insurgență sau război, ci mâna divină a lucrat asupra Egiptului.

Conducându-i pe copiii lui Israel spre libertate, Domnul i-a călăuzit și i-a tratat, astfel încât, la timpul potrivit să intre în țara promisă. Dumnezeu a folosit strategia Lui înțeleaptă de a-i conduce pe o cale mai dificilă, unde au avut lecții, astfel încât să fie capacitați să-i confrunte pe locuitorii Canaanului.

Cel PreaÎnalt nu obosește și nici nu este leneș, prin urmare, nu a condus poporul pe aceeași cale pe care fii lui Iacov a străbătut-o ca să meargă în Egipt, pentru a cumpăra alimente, care dura în jur de 11 zile (Genesa 42.1-3). Dacă acest lucru s-ar fi întâmplat, copiii lui Israel nu ar fi fost pregătiți fizic și nici spiritual pentru a purta un război și s-ar fi făcut de rușine. Dumnezeu atunci i-a condus pe un drum lung, unde au avut dovezi incontestabile ale grijii Domnului. Ei, cu toate acestea, au păcătuit, iar Dumnezeu i-a lăsat să umble prin deșert, în cerc, timp de 40 de ani. Și L-au supărat și mai tare pe Cel PreaÎnalt când au crezut în vestea proastă a celor zece iscoade (Numeri 13.21-33; 14.1,2)!

Atunci când a murit ultimul bărbat, care a avea mai mult de 20 de ani în acea zi teribilă (vezi Numeri 14:29), Cel Atotputernic le-a dat binecuvântarea de a intra în Canaan. Ei au sărbătorit Paștele în câmpiile Ierihonului, și a doua zi, au mâncat din roadele pământului, și, imediat, mana a încetat să cadă. Astfel, Dumnezeu le-a arătat că El i-a călăuzit și i-a hrănit în toți acești ani.

Astăzi, mulți oameni care se pocăiesc nu caută să se pregătească să facă față luptelor care vor veni. Dacă mulți se vor îmbogăți imediat, ei vor uita de Dumnezeu, și pericolul acestui lucru este că își vor pierde mântuirea. Trebuie să existe o creștere spirituală pentru a fi capabili să învingem bătăliile și pentru a primi binecuvântările Domnului.

Dacă te hrănești încă cu "lapte", aceasta se datorează faptului că ești încă slab în credință (1 Corinteni 3.2). Vor veni zile în care vei deveni un adult în credință și apoi te vei alimenta cu „mâncarea" unui războinic.

În Hristos, cu iubire,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!