Mesajul zilei

16/11/2016 - REȚETA VICTORIEI

Aşa că putem zice plini de încredere: "Domnul este ajutorul meu, nu mă voi teme: ce mi-ar putea face omul?"

Evrei 13,6

Confesiunea este unul dintre cele mai importante lucruri din viața creștinului. Deci, pentru a obține succes, este important să aibă grijă de ceea ce îi iese din gură. Ar trebui să facem doar declarații de încredere și de credință. Indiferent de situația prin care treci, dacă declari cu încredere că Domnul este ajutorul tău, ai ajuns la jumătatea distanței care trebuie parcursă pentru a fi liber de cel rău. Cealaltă parte este parcursă atunci când nu ne temem în fața dificultăților.

O persoană poate crede, dar dacă nu mărturisește, va fi întotdeauna fără acțiunea puterii divine în viața sa. Când ne uităm, de exemplu, la postura eroilor credinței din trecut, vedem că îndrăzneau să mărturisească grija lui Dumnezeu față de ei. Acest lucru, le întăreau spiritului ca să facă față încercărilor, și în plus, îl făceau pe Domnul să se bucure de ei.

De asemenea, este important să fim fără frică în a ne asuma locul nostru în Isus. Pentru aceasta, trebuie să fim curajoși și să mărturisim ceea ce a spus Domnul. Glasul Domnului este puternic, dar, pentru ca El să lucreze în favoarea noastră, lauda Lui și mărturia trebuie să fie pe buzele noastre. Atunci când declarăm cu îndrăzneală ceea ce Domnul spune despre noi, puterea divină îndeplinește ceea Tatăl a spus (Isaia 55:11).

Robul Domnului nu trebuie să permită ca gura sa să rostească cuvinte negative pentru că, vorbind despre ceea ce nu poate face, despre temerile sau amenințările maligne, se va arăta slab în fața celui rău și va avea de suferit mult. Pe de altă parte, dacă va vorbi doar despre ceea ce este bun, tot ceea ce ne învață Cuvântul, va da un mare pas spre succes. Declarațiile noastre trebuie să fie făcute cu încredere, pentru că tot ceea ce nu vine din încredințare este păcat (Romani 14:23).

Dumnezeu nu vrea ca noi să părăsim tărâmul credinței, căci înafara lui, răul ne va asupri. Cu toate acestea, rămănând în voia Tatălui, vom elibera puterea lui Dumnezeu să lucreze pentru noi, în același mod în care lucra atunci când Isus vorbea.

Nu fugi de problemele tale, de ispite și de nicio acțiune satanică. Fii tare și confruntă puterea infernală cu hotărâre, cu îndrăzneală, conform Cuvântului lui Dumnezeu. Dacă vei intra în arena îndoielii, diavolul te va bate, dar dacă vei păstra atmosfera de credință, niciun rău nu te va învinge. Declară și nu te teme de ceea ce oamenii pot să-ți facă, pentru că doar așa vei învinge!

În Hristos, cu iubire,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!