Mesajul zilei

17/11/2016 - DUMNEZEU NE AUDE ȘI NE VORBEȘTE

Moise şi Aaron, dintre preoţii Lui, şi Samuel, dintre cei ce chemau Numele Lui, au chemat pe Domnul, şi El i-a ascultat. El le-a vorbit din stâlpul de nor; ei au păzit poruncile Lui şi Legea pe care le-a dat-o El.

Psalmul 99.6,7

Moise și Aaron Îl chemau pe Domnul, și El le răspundea. Dar Dumnezeu a făcut mai mult: a vorbit cu ei! Persoana care strigă către Dumnezeu este auzit de El și pimește răspunsul Lui și orientările pe care să le urmeze; cu toate acestea, trebuie să păzești ceea ce El vorbește, pentru că este ceva foarte important. Dacă vei încălca vreo poruncă, chiar dacă această încălcare poate părea nesemnificatică, vei fi considerat cel mai mic în Împărăția cerurilor - și invers este de asemenea valabil (Matei 05:19).

Cine vrea ca Dumnezeu să-l asculte trebuie să ducă o viață de rugăciune și teamă de Domnul, așa cum au făcut Moise și Aaron. Când cineva decide să strige către Domnul, trebuie să fie atent, deoarece Tatăl va asculta și va vorbi cu el. Fiecare pas dat în direcția Tatălui, va fi un pas pe care El îl va face în direcția ta.

Fără călăuzirea lui Dumnezeu ne vom împiedica mereu. Dacă putem fi auziți de către El și suntem capabili să-L auzim, de ce să nu profităm și să ne sfințim în fața Domnului? El niciodată nu ne-ar spune ceva lipsit de importanță, ci ne va da direcția corectă, în toate. Pentru ca acest lucru să se întâmple, inițiativa trebuie să fie a noastră: să strigăm către El.

Cei doi frați folosiți de Dumnezeu pentru a scoate poporul Său din Egipt, nu au fost privilegiați. Ei au împlinit doar condițiile minime pentru a fi auziți și l-au ascultat pe Domnul. Astăzi, cei care, de asemenea vor da auzite spuselor lui Dumnezeu vor vedea că Tatăl se îngrijește de copiii Săi și are grijă chiar și de cele mai mici detalii în tot ceea ce ne privește.

Ceva esențial este să păzim – să facem - ceea ce El ne spune. Dacă nu vom da importanță la acest lucru, putem fi siguri că El nu ne va mai vorbi. Atunci când îndeplinim voia divină, demonstrăm că Îl iubim și la rândul nostru suntem iubiți de către El (Ioan 14:21). A disprețui ceea ce El ne spune este ca și cum ne-am semna propria condamnare la moarte (Proverbe 13:13). Dacă facem asta, vom deschide ușa, iar răul va intra. Acest lucru s-a întâmplat chiar și cu sfinții Domnului. Poruncile nu au fost respectate, iar voința cărnii a câștigat, rezultatul: spiritul erorii a început să acționeze în această viață.

Luptă pentru a nu fi chemat cel mai mic în Împărăția cerurilor.   Cheamă-L pe Domnul, ca să fii auzit, iar El va vorbi cu tine. Însă, nu amâna, pentru că acest lucru poate fi făcut doar în timp ce ești aici pe pământ!

 

În Hristos, cu iubire,

R. R. Soares

Rugăciune

Dumnezeu să vă binecuvânteze!