Mesajul zilei

18/11/2016 - NU PUTEM SĂ ABUZĂM DE CEILALȚI

Naomi a zis: "Întoarceţi-vă, fiicele mele! Pentru ce să veniţi voi cu mine? Mai am eu oare fii în pântecele meu, ca să poată fi bărbaţii voştri?

Rut 1:11

A abuza de credința sau de nevinovăția oamenilor este ceva foarte serios. Prin urmare, fiecare lucrător este vrednic de plata sa (Luca 10,7). Naomi nu se simțea bine să le aibă cu ea pe nurorile sale - Orpa și Rut, văduvele fiilor săi – și să o servească. Ea știa că prin moarte se termină căsătoria și responsabilitățile ei; la urma urmei, nimeni nu ar trebui să fie privat de plăceri legale a unei noi căsătorii.

A fi sincer cu toată lumea este minimul pe care îl putem face, și Dumnezeu, care este drept, declară în Cuvântul Său, că va da fiecăruia după faptele lui (Matei 16:27). Așadar, nu este corect ca cineva, dintr-un anumit motiv, să-l exploateze pe aproapele său. Iacov, de exemplu, a vorbit în Epistola sa despre salariu, care pe nedrept, secerătorii au încetat să-l primească. Așa că au început să clameze și rugăciunea lor a fost auzită de Domnul oștirilor (Iacov 5.4).

Biserica poate avea persoane care să lucreze gratuit, însă doar dacă persoana face acest lucru ca un serviciu pentru Dumnezeu, pentru că cine abuzează de cei nevinovați sau de cei care încă nu înțeleg credința vor da socoteală Celui PreaÎnalt. Pentru orice lucrare, cu toate acestea, trebuie să fie plătită o valoarea justă. Oamenii care sunt șomeri sau care se confruntă cu o anumită lipsă financiară trebuie să ne vadă ca adevărați practicanți ai justiției. Ei trebuie să muncească pentru pâinea lor. Naomi ar fi putut folosi "viclenia" și să le țină cu ea pe cele două fiice, care cu siguranță ar fi ajutat-o. Dar acest lucru nu este planul lui Dumnezeu! Fiecare persoană are dreptul să se bucure de tot ceea ce este bun, și o nouă căsătorie pentru cei văduvi ar trebui să fie încurajată și nu condamnată. Copiii nu pot cere acest sacrificiu părinților săi, și nici Biserica nu poate face acest lucru.

Odată ce moartea pune capăt căsătoriei, văduvii se poate căsători din nou, atâta timp cât căsătoria este făcută întru Domnul, pentru că este mai bine să se căsătorească decât să ardă (1 Corinteni 7.8,9). Aceasta este călăuzirea divină. Cu toate acestea, una dintre doctrinele pe care demonii o vor aduce în casa lui Dumnezeu este că la sfârșitul timpurilor va fi interzisă căsătoria. Oameni cu mintea coruptă se vor lăsa duși de sentimente pe care Cuvântul le interzice și, mai mult decât atât îi vor învăța și pe ceilalți aceste lucruri.

Onestitatea și sinceritatea ar trebui să ghideze toate deciziile creștinului. Noemi, acționând în cadrul acestor principii, a spus fetelor că ele se puteau întoarce la părinții lor. Orpa într-adevăr, s-a întors în căutarea lucrurilor acestei lumi. Rut însă, îndeplinind chemarea lui Dumnezeu, a decis să o urmeze pe soacra sa: Nu sta de mine să te las şi să mă întorc de la tine! Încotro vei merge tu, voi merge şi eu, unde vei locui tu, voi locui şi eu; poporul tău va fi poporul meu, şi Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu; (Rut 1:16). Și astfel, datorită orientărilor pe care Domnul i le-a dat prin intermediul lui Naomi, Rut a devenit stramoșul regelui David și a lui Isus Hristos.

În Hristos, cu iubire,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!