Mesajul zilei

19/11/2016 - RESPONSABILITATEA DE A DA SFATURI

Elifaz din Teman, Bildad din Şuah, şi Ţofar din Naama s-au dus şi au făcut cum le spusese Domnul. Şi Domnul a ascultat rugăciunea lui Iov.

Iov 42,9

Acești trei prieteni ai lui Iov doreau să-l ajute să scape de suferința lui, însă s-au luat după îndemnurile inimii lor. De aceea Domnul s-a înfuriat, însă le-a dat posibilitatea de a-l căuta pe patriarh, ca să sacrifice pentru păcatele comise și să-i ceară să se roage pentru ei. Mijlocirea lui Iov a fost acceptată și astfel, cursul situației a fost schimbat.

Cu toate că putem considera util sfatul pe care i-l dăm cuiva, dacă nu este biblic, nu trebuie să-l dăm. Pe de altă parte, atunci când Dumnezeu, ne îndrumă să transmitem un mesaj, noi nu putem niciodată adăuga ceva în plus față de ceea ce Scriptura spune sau să scoatem ceva, deoarece mesajul trebuie să fie transmis așa cum dorește Domnul.

Cei trei prieteni ai lui Iov au vorbit în plus, în încercarea de a-l ajuta pe patriarh. Fie ca acest avertisment să rămână viu în inimile tuturor creștinilor: dacă vrem să ajutăm cu adevărat, nu putem folosi voința noastră sau perceptele umane, deoarece ajutorul real, provine din cuvântul Dumnezeului nostru. Deci, cine folosește ceea ce mintea îi dictează sau ceea ce unii "iluminați" spun, greșește mult.

A vorbi despre ceea ce credem sau despre ceea ce pare logic poate fi o mare înșelăciune a inamicului. Din acest motiv, nu putem da niciun sfat conform voinței noastre, ci în conformitate cu ceea ce inima Domnului ne revelează în Cuvântul Său. Este întotdeauna bine să fim atenți pentru a verifica ceea ce le răspundem oamenilor; la urma urmei, cerându-ne ajutorul, ei au nevoie să-L audă pe Cel Atotputernic. Omul este întotdeauna gata să-și dea cu părerea, dar, în cele mai multe cazuri, îi împiedică și îi depărtează de Dumnezeul pe cei care îi cer ajutorul.

Ce mare responsabilitate avem atunci când facem pe cineva să creadă în ceea ce vorbim! Consilierea unei persoane este un lucru foarte serios, pentru că la cea mai mică alunecare, persoana poate să-și pună credința în ceea ce noi vorbim, și nu în ceea ce Tatăl revelă ca fiind voia Sa. Nimeni nu va avea succes, bazându-și acțiunile pe dogmele religioase, filosofia liderilor sau tradiția oamenilor. Numai cei care au Cuvântul lui Dumnezeu în mâinile lor îi pot ajuta pe cei nevoiași.

Cuvintele pe care Elifaz, Bildad și Țofar i le-au dat lui Iov l-au făcut pe Domnul să se mânie și aproape să îi pedepsească. Ei au făcut rău, dar cum aveau intenții bune, Dumnezeu le-a spus să ceară lui Iov să se roage pentru ei. In plus, cei trei au trebuit, de asemenea, să aducă daruri pentru păcatele lor. Așa că, atunci când au dat ascultare mesajului divin, Iov s-a rugat. Ca urmare, nu numai prietenii au fost iertați, ci și situația patriarhului a fost schimbată prin acea rugăciune.

Ce pericol este să vorbim despre Cel Atotputernic, fără ca El să fi pus Cuvântul Său pe buzele noastre! Așadar, transmite întotdeauna mesajul așa cum El ți l-a transmis, fără să adăugi sau să scoți ceva din Cuvântul Său.

În Hristos, cu iubire,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!