Mesajul zilei

20/11/2016 - CE-I AȘTEAPTĂ PE CEI RĂI

Peste cei răi plouă cărbuni, foc şi pucioasă: un vânt dogoritor, iată paharul de care au ei parte.

Psalmii 11,6

Ce suferință este rezervată pentru cei răi, pentru cei care cunosc Cuvântul lui Dumnezeu, și nu-L respectă! Ei nu au pace și nici nu se simt împliniți. Viața lor nu este deloc ușoară, iar în ziua cea mare vor descoperi că răsplata lor va fi: cărbuni, foc, pucioasă, și vânt dogoritor. Însă, chiar și știind despre aceste pedepse și de altele care îi așteaptă, ei nu se pocăiesc. Pe de altă parte, cei care se căiesc și să încep să slujească Celui PreaÎnalt vor descoperi că în El există viață – o viață din belșug (Ioan 10:10).

Există un grup care întotdeauna rămâne rebel în fața vocii lui Dumnezeu: aceștia sunt cei răi, care cunosc interdicțiile biblice, dar le practică oricum. Unii, de exemplu, pentru a obține un câștig mare de la frați, vin și îi induc în eroare, promițându-le miracole. Alții sunt capabili să obțină bunuri materiale în mod ilicit, cu falsa scuză, că o fac de dragul Casei Domnului. Însă, ceea ce acești "creștini" fac, se cheamă furt, deoarece a cere bani nevoiașilor, în schimbul binecuvântărilor sau a rugăciunilor făcute pentru ei, nu este altceva decât furt! Însă, ce se va întâmpla cu acești oameni în Ziua Judecății? Isus va spune că niciodată nu i-a cunoscut  (Matei 7.22,23)!

Pe lângă aceștia, există și cei care știu că preacurvia este un păcat, dar persistă în a crede că porunca cu privire la această problemă - nu preacurvi (Exodul 20:14) - se aplică tuturor, mai puțin lor. Într-o zi, cu toate acestea, vor fi puși în grupul celor care au fost necredincioși față de soțiile lor și vor plânge cu lacrimi amare, cerându-și iertare. Va fi prea târziu însă, așa cum a fost pentru Esau, care și-a vândut dreptul de întâi născut pentru o farfurie de ciorbă. Cei răi vor striga în gura mare după iertare, însă nu vor fi auziți (Evrei 12:17).

Nu merită să fim indifereți față de ceea ce Atotputernicul spune, pentru că pedeapsa celor care vor face acest lucru va fi teribilă. Cel care cunoaște interdicțiile divine și le încalcă va suferi. Un exemplu în acest sens este faptul că Dumnezeu nu a lăsat să intre în țara Canaanului niciun israelian care I-a pus la îndoială promisiunea și a crezut în cele 10 iscoade (Numeri 14). Astăzi, același lucru se va întâmpla cu cei care nu iau în considerare ceea ce El stabilește drept standard de viață.

Cei care acționează cu răutate nu trăiesc în pace. Ei sunt mereu speriați, tulburați, și cad mereu în capcane. Și mai rău decât atât, ceea ce Domnul a  pregătit ca să-l chinuie pe veci pe satana – focul, pucioasa(Apocalipsa 21,8), și vântul dogoritor - va fi tovarășul lor pentru eternitate. Ei cunosc avertismentul divin, dar nu se corectează! Cu toate acestea, pentru cei care se întorc la Domnul, își mărturisesc păcatele și nu le mai practică, și încep să-L slujească cu toată inima ta, va exista o viață plină de belșug.

În Hristos, cu iubire,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!