Mesajul zilei

21/11/2016 - DIFERENȚA ÎNTRE FRAȚI

Mai bine să fii într-o stare smerită şi să ai o slugă, decât să faci pe fudulul şi să n-ai ce mânca

Proverbele 12,9

In interiorul bisericii, există oameni care, de fapt, slujesc lui Dumnezeu și cei care nu vor să-L facă centrul vieții sale. Slujitorii Celui PreaÎnalt sunt recunoscuți prin constanța lor în casa Domnului, frica lor față de Cuvânt și lucrările întru Hristos. Cei care însă, se gândesc numai la ei înșiși nu sunt în stare să participe la adunări din cauza altor angajamente, cum ar fi nunta unui cunoscut, o zi de naștere, un meci de fotbal. Pentru ei, chiar și ploaia sau căldura pot fi "motive", de a nu a merge în casa Tatălui. Dar când problemele apar, devine clar cine într-adevăr umblă cu Dumnezeu și cine dorește doar să se servească de el.

Cu toții am fost chemați de același Domn ca să fim părți ai Corpului Său și moștenitori ai promisiunilor lui Avraam. Cu toate acestea, nu toți se dedică să-L slujească pe Dumnezeu din toată inima. Unii nu o fac pentru că se consideră  mai „iluminați” decât alții și, prin urmare, în realitate, ei înșiși acționează ca niște nătângi, nepierzând ocazia de a acumula cât mai multe bunuri materiale și să se bucura de plăcerile "legale", cum ar fi de exemplu, un week-end pe plajă, altul la munte, etc.

Adevărații slujitori ai Celui PreaÎnalt se remarcă prin obiceiul lor de a fi cât mai mult timp în biserică, după felul lor de a se ruga și după frica lor față de Sfintele Scripturi. Mulți nu sunt atât de prosperi ca și cei care se gândesc numai la ei înșiși, nu cunosc atât de multe locuri frumoase, nu se îmbracă după ultima modă, nu se preocupă la extrem de aspectul fizic, etc. Nu este greșit să depună eforturi pentru atingerea tuturor acestor lucruri, dar cine se dedică să slujească Împărăției lui Dumnezeu nu se comportă ca un nătâng; la urma urmei, el nu este recunoscut după hainele sale, tunsoarea sa sau alte accesorii, ci după credința sa vie întru Hristos.

Cei care acționează prostește însă, schimbă oportunitatea de a fi cu Tatăl pentru orice altă invitație. Diavolul - știind că, de exemplu, pastorul unei adunări s-a sfințit și a pregătit un mesaj special pentru adunare – se va folosi de  cineva pentru a încerca să-l îndepărteze de la biserică. Există  lideri capabili să părăsească prezența lui Dumnezeu, din cauza unor angajamente irelevante, fără să realizeze că acest lucru a fost defapt o capcană a diavolului! Așa că, ca să nu fie nepoliticos, el merge și acceptă un pahar de vin și râde de o glumă murdară, când de fapr ar fi trebuit să vorbească despre planul de mântuire. Când se întâmplă acest lucru, el nu numai că a lăsat un loc gol în biserică, ci, de asemenea, s-a îndepărtat de prezența divină.

În mijlocul unei crize se vede cine este slujitor cu adevărat, deoarece el se roagă și puterea Domnului intră în acțiune. Celălat însă, deși cunoscut ca cel mai bun poate, lingușit de cei care nu-l cunosc pe Cel Atotputernic, are lispă de Adevărata Pâine, Cuvântul plin de putere.

Gândiți-vă la asta: merită să pierdem orice în lume, numai ca să fim în comuniune cu Dumnezeu!

În Hristos, cu iubire,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!