Mesajul zilei

22/11/2016 - DOMNUL SĂ-ȚI FIE AJUTORUL

Mai bine doi decât unul, căci iau o plată cu atât mai bună pentru munca lor

Eclesiastul 4.9

De un lucru putem fi siguri: Domnul are întotdeauna dreptate, și omul, fără Cuvântul lui Dumnezeu, niciodată nu va avea. Tot ceea ce facem este o lucrare, dar ar fi mult mai bine dacă am face-o pe cea a lui Dumnezeu. Cine face ceva singur pierde "Ajutorul" ce știe totul, poate totul și nu cere nimic în schimb. A lucra împreună cu Domnul are garanția succesului. Ceea ce se face cu El și în El produce întotdeauna cel mai bun rezultat.

Nu ne putem măsura forțele cu Domnul, căci El este Dumnezeu. Acest lucru înseamnă că El este perfect, capabil de orice și este dragoste absolută. Cel mai bun dintre toate este să știm că Hristos s-a oferit pe Sine pentru a fi Ajutorul nostru! Ca Tată, El vrea să vadă succesul copiilor Săi. A refuza ajutorul Celui Atotputernic în orice situație este ca și cum am disprețui o ființă care nu obosește niciodată, nu doarme și nu cere nimic în schimbul ajutorului Lui. Când El lucrează, nimeni nu i se poate împotrivi (Isaia 43,13). Așadar, de ce să nu-L avem întotdeauna cu noi? De ce să nu punem înaintea lui toate nevoile noastre, să-i cerem să ne ajute și să ne însoțească în fiecare moment?

De două lucruri putem fi siguri: primul este că Dumnezeu nu face niciodată greșeli; al doilea este că omul singur, niciodată nu va reuși. Din cauza păcatului lui Adam, ființa umană a fost limitată. Dacă individul nu are revelația Cuvântului, niciodată nu va avea succes. El este candelă pentru picioarele noastre şi o lumină pe cărarea noastră. (Ps 119,105). Cine nu se consultă cu Scripturile nu înțelege ce anume dorește Creatorul pentru el, nu-și poate însuși ceea ce îi aparține și greșeșete mereu. Există posibilitatea ca cineva să prospere și să reușească fără Domnul, dar mai târziu va vedea că toate acele lucruri nu au fost cel mai bun pentru el.

 Cine face lucrarea lui în Dumnezeu, sau ceea ce Domnul a poruncit, va obține mai mult succes decât cei care lucrează fără direcția divină. Succesul material nu este un semn că persoana este plăcută Tatălui și că își împlinește misiunea. Trebuie să înțelegem ceea ce El dorește pentru fiecare dintre noi și, cu supunere deplină, să punem mâna pe plug și în niciun caz să cooperăm cu cel rău.

Oamenii care acționează separat de Dumnezeu, fără direcția Lui, pierd  mult. Dacă îl avem de partea noastră, ajutându-ne, întărindu-ne și susținându-ne, vom putea obține chiar și imposibilul. Nu este bine să pierdem ocazia de a-L avea pe Cel care s-a oferit să ne ajute în toate, pentru că El este omniscient, omnipotent și omniprezent. El nu ne cere nimic în schimbul ajutorului Lui. Cine are participarea divină nu pierde nicio luptă. Lucrarea făcută cu îndrumarea Domnului va fi un succes complet.

În Hristos, cu iubire,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!