Mesajul zilei

23/11/2016 - ESTE CORECT SĂ CEREM UN SEMN DE LA DUMNEZEU?

Cere un semn de la Domnul Dumnezeul tău; cere-l, fie în locurile de jos, fie în locurile de sus

Isaia 7:11

Putem cere lui Dumnezeu un semn de confirmare a voinței Sale? De fapt, nu trebuie să facem ca și Ghedeon, care a pus un val de lână în arie în scopul de a afla dacă Domnul va scăpa într-adevăr pe Israel (Judecători 6:37), pentru că nu există niciun semnal mai bun decât confirmarea Cuvântului în inimile noastre. Cu toate acestea, chiar și așa, Atotputernicul folosește și alte metode.

Cel Atotputernic dorește să realizeze astăzi, tot ceea ce a făcut în trecut. Fiind Dumnezeu are puterea de a trimite mană din nou pentru sprijinul poporului său. De fapt, El încă înmulțește hrana, prelungește sau oprește timpul, îi eliberează pe cei care au frică de El de la închisoare, din calea furtunii și multe alte minuni. De ce să-l încerci pe Domnul, care este Atotputernic, cerându-i un semn, dacă El ne-a vorbit deja în inimă?

Dacă nu suntem siguri că Dumnezeu ne-a descoperit ceva, putem să ne rugăm pentru o confirmare. El îi folosește pe robii Săi pentru a ne arăta direcția de urmat, și, de asemenea, ne răcește inima în legătură cu ceva ce credem că vine de la El  sau ne întărește dorința de a poseda o astfel de binecuvântare. Toate acestea pot fi considerate semne că El ne călăuzește. Acum, când certitudinea ne-a fost dată deja, a renunța de a crede în El, înseamnă a-L încerca.

În cazul în care nu avem convingere că ceva vine din voia Domnului, trebuie să ne rugăm ca El ne ajute să înțelegem ce ar trebui să facem. Apoi, să rămânem atenți, pentru că Cel Atotputernic ne va arăta calea. Biblia afirmă „Orice vorbă să fie sprijinită pe mărturia a doi sau trei martori." (2 Corinteni 13,1). Acesta este modul cel mai corect de a ști care este voia lui Dumnezeu în toate lucrurile. Cel puțin două sau trei versete vor fi folosite pentru a înțelege ceea ce El vrea ca noi să facem.

Mulți oameni vor să-l imite pe Ghedeon. El a avut o întâlnire minunată cu Domnul și cunoștea voia Creatorului. Dar, din slăbiciune, s-a rugat lui Dumnezeu, astfel încât cel Atotputernic să-i arate dacă, într-adevăr, El avea să salveze sau nu pe Israel prin el. Ahaz însă, împăratul lui Iuda, a auzit aceste vorbe de pe buzele lui Isaia, profetul, și a refuzat să ceară un semn. Pentru el, o astfel de procedură era un mod de a-L încerca pe Domnul (Isaia 7.11,12).

Cel mai bun semnal este confirmarea Cuvântului în inimile noastre. Dacă avem credința - certitudinea a ceea ce nădăjduim (Evrei 11,1) - nu este necesar să cerem un semn. După ce ne-a fost dată credința, ceea ctrebuie să facem este să punem osul la treabă, astfel încât promisiunea să fie îndeplinită.

În Hristos, cu iubire,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!