Mesajul zilei

24/11/2016 - DIFERENȚA ÎNTRE CEL CARE SLUJEȘTE ȘI CEL CARE NU SLUJEȘTE

Şi veţi vedea din nou atunci deosebirea dintre cel neprihănit şi cel rău, dintre cel ce slujeşte lui Dumnezeu şi cel ce nu-I slujeşte.

Maleahi 3:18

Dumnezeul nostru nu a spus nimic din întâmplare. El vrea să ne binecuvânteze, pentru ca toți să vadă diferența dintre sujitorii Săi și cei răi. Așa că, dacă nu a existat nicio schimbare în viața noastră, ceva nu este în regulă, pentru că El vrea ca toată lumea să vadă diferența în noi.

Cei care îl acceptă pe Hristos, descoperă că Domnul este, de asemenea, pentru ei. Deci, noi nu putem spune că suntem ai Lui, dar, în schimb, ne supunem suferinței, mizeriei și altor probleme. Adevărul este că, dacă suntem neprihăniți, suntem tratați ca atare. Din acest motiv, nu putem accepta tratamentul necredincioșilor, dacă îndeplinim întreaga voință divină.

Când Cel PreaÎnalt ne-a chemat ca să aparținem Adevărului, El a vrut să ne facă copiii Săi. Oare, ca Tată, este interesat doar ca să ne ducă la cer? Viața noastră aici, pe pământ, nu contează pentru El? De ce, în trecut, Cel Atotputernic a împlinit toate nevoile copiilor lui Israel, care era poporul Său, iar astăzi nu pare să facă același lucru cu creștinii? Aceste întrebări merită răspunsuri biblice, care ne vor întări să ne asumăm poziția noastră în Hristos și să ieșim din suferință.

Copiii lui Dumnezeu trebuie să învețe că El dorește să existe o diferență între noi și cei care nu-I slujesc. Cum, la urma urmei, cel pierdut, care nu a cunoscut Adevărul va crede în Evanghelie, dacă aceasta ar promite o viață binecuvântată doar în viitor? El va crede că Atotputernicul vrea să-i schimbe viața, dacă noi care facem parte deja din poporul Domnului, nu am suferit o astfel de transformare? Modul în care trăim, trebuie să fie o epistolă vie, pe care cei răi să o citească și să se mire (2 Corinteni 3,3).

Orice persoană care se predă în totalitate lui Isus va descoperi că El deja s-a dăruit complet ei. Dumnezeu va face ceea ce este necesar pentru a-i binecuvânta pe ai Lui. De fapt, El nici măcar nu mai are nevoie să facă ceva în favoarea noastră. Dacă doar vom înțelegem ce ne spune Cuvântul Său și-L vom asculta, puterea divină va lucra în favoarea vieții noastre. Tatăl niciodată nu-i va lăsa pe ai Lui neajutorați. Dacă, îl vom asculta, chiar și dorințele inimii noastre El ne va împlini (Psalmul 37,4).

Cine declară că este al Domnului nu se poate lăsa asuprit de inamic, pentru că așa cum Hristos i-a vindecat pe cei bolnavi și i-a eliberat pe cei asupriți în timpul slujirii Sale pe pământ, El va face același lucru și astăzi. Așadar, fii puternic acum, îndreaptă-te către răul care îți afectează viața, cheamă-l pe nume și spune-i să iese! Nu mai suferi niciun minut în plus. Alungă-l pe cel rău și cere-i să părăsească viața ta, chiar acum. Fă diferența!

În Hristos, cu iubire,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!