Mesajul zilei

25/11/2016 - REUNIUNE SPECIALĂ

Pe când vorbea el încă, iată că i-a acoperit un nor luminos cu umbra lui. Şi din nor s-a auzit un glas care zicea: "Acesta este Fiul Meu preaiubit, în care Îmi găsesc plăcerea Mea: de El să ascultaţi!"

Matei 17,5

Isus i-a ales pe ucenicii Petru, Iacov și Ioan, pentru o întâlnire specială, în care gloria divină a coborât și i-a cuprins pe cei care erau prezenți. Așa că, în acel moment inexplicabilul s-a întâmplat: Moise, care murise prin ordinul lui Dumnezeu și a fost îngropat de către El (Deuteronom 34.4-7), era în viață și vorbea cu Învățătorul; la fel și Ilie, care a plecat la cer într-un car de foc (2 Regi 2,11), era și el acolo, prin ordonanță divină. La această reuniune, mesajul transmis ucenicilor era ca ei să asculte ceea ce Hristos, Fiul Celui Prea Înalt, dorea să le vorbească.

Dumnezeu acționează așa cum îi place. Cel Atotputernic îi cheamă pe cei care El dorește ca să experimenteze ceea ce El consideră a fi necesar. Unele dintre aceste întâlniri cu Domnul pot fi povestite altor persoane; altele însă, nu pot fi dezvăluite, pentru că mulți nu ar înțelege. Există secrete pe care Dumnezeu ni le spune pentru creșterea noastră personală, și că, dacă acestea ar fi dezvăluite altora, ele vor fi folosite ca o găleată cu apă rece peste focul credinței noastre, astfel încât să ne răcim credința.

Acei discipoli nu știau ce avea să se întâmple. Așa este și cu noi, atunci când un simplu apel ne este făcut pentru a împărtăși Evanghelia cuiva, trecem prin momente de consacrare, mergem la adunare, auzim Cuvântul Domnului, printre altele. Nicio invitație de-a Tatălui nu este făcută fără un motiv relevant. La urma urmei, dacă Dumnezeu este prezent acolo unde doi sau trei sunt adunați în Numele Lui (Matei 18:20), El cu siguranță va face minuni în viața lor, cum, de exemplu, a făcut în viața ucenicilor, care au văzut gloria divină și au fost înconjurați de ea.

Ceea ce Atotputernicul face nu poate fi pus la îndoială, pentru că El este Domnul absolut și știe de ce ne invită la anumite lucrări. La acea întâlnire, Moise, care murise de multe secole, a apărut vorbind cu Dumnezeu. Cei vii și cei morți sunt în mâinile lui Dumnezeu, iar El face după cum dorește. Cu privire la moartea acestui slujitor al Domnului, nu avem multe informații, cu toate acestea, am citit în Cuvânt că diavolul a vrut să știe unde era trupul lui Moise și, de aceea, l-a presaionat pe arhanghelul Mihail, care a spus cu înțelepciune: Domnul să te mustre (Iuda 9) lucrurile ascunse sunt ale Domnului (Deuteronom 29:29). Cel Atotputernic face după cum dorește. Sarcina noastră este pur și simplu de a crede în ceea ce spune El. Mai târziu în acea zi, Ilie, care nu a murit, ci a fost luat în cer, stătea lângă Moise și vorbea cu Domnul.

La acea întâlnire specială, Dumnezeu a trimis un mesaj apostolilor, care servește perfect și pentru noi: trebuie să-L ascultăm pe Fiul Său iubit. Aceasta este exact ceea ce ar trebui să facem astăzi, pentru că, de cele mai multe ori am ascultat ceea ce mulți au spus, în timp ce ar fi trebuit să auzim doar vocea Domnului. Gândiți-vă la acest lucru!

În Hristos, cu iubire,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul să vă biencuvânteze!