Mesajul zilei

26/11/2016 - PERSECUTAȚI

I-au dat pe mâna dregătorilor şi au zis: "Oamenii aceştia ne tulbură cetatea; sunt nişte iudei.”

Fapte 16:20

Cine este al lui Dumnezeu trebuie să se pregătească, pentru că, cel mai probabil, va fi persecutat. Noi, creștinii tulburăm "liniștea" diavolului, și acest lucru îi revoltă pe supușii săi. Satan a folosit întotdeauna toate mijloacele pentru a distruge poporul Domnului. Așa că trebuie să fim pregătiți și nu putem permite ca ceva sau cineva să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8.38,39).

Cuvântul declară că lumea zace în cel rău (1 Ioan 5:19), așa că noi trăim în mijlocul acțiunii inamice. Cu toate acestea, noi nu suntem din lume (Ioan 15:19), și, prin urmare, nu ne poate influența, cu atât mai puțin să ne conducă. Deci, atunci când vom fi discriminați, trebuie să ne amintim că este adversarul cel care, înfuriat de poziția noastră în Hristos, face ca cei necredincioși să se ridice împotriva noastră.

Chiar si succesul nostru îi enerveaza pe cei care nu s-au predat Celui Prea Înalt. Astfel încât persecuția este ceva în care creștinii ar trebui să aștepte, la urma urmei, răul a căutat întotdeauna să pună capăt poporului Domnului. Avraam, de exemplu, a trebuit să folosească înțelepciunea, astfel încât Faraon să nu-l ucidă atunci când conducătorul egiptean, interesat de Sara - pe care el o considera a fi sora patriarhului - a constatat că, de fapt, ea era soția lui Avraam (Geneza 12). În alte circumstanțe, acest slujitor al Celui Prea Înalt, de asemenea, a trebuit să fie răbdător și să aștepte împlinirea Cuvântului, care a avut loc odată cu nașterea copilului făgăduinței (Genesa 16:17). Apoi triburile s-au ridicat împotriva urmașilor săi, așa cum a  făcut Amalec care a venit prin spatele poporului lui Dumnezeu și l-a rănit. Dar, așa cum era de așteptat, acest rege a avut răsplata meritată (Deuteronomul 25.17-19).

Inamicul are o ură de moarte pe slujitorii Domnului; astfel încât întotdeauna s-a straduit să șteargă de pe hartă acest popor sfânt. Dar niciodată nu a reușit și nici nu va reuși, pentru că copiii lui Dumnezeu sunt adăpostiți de către El și niciun rău nu va veni asupra lor (Psalmul 91.9,10). Cu toate acestea, persecuția și tentativa de distrugere au loc tot timpul, încearcând să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu. Având în vedere această situație, nu vă faceți griji, ci urmați poruncile divine, pentru că ascultarea conduce Adevărul spre inimile cele mai împietrite de întuneric.

Credința noastră și sfințenia, care ne învăluie și ne conduc deranjează uneltirile inamicului, care, într-o încercare de a ne opri, face ca supușii săi să se revolte împotriva noastră. Dacă cineva te-a rănit, întoarce-i celălalt obraz (Matei 5.38-42), pentru că cei care suferă de dragul lui Hristos, vor primi o mare răsplată (Iacov 5.10,11).

Misiunea noastră este să lansăm focul lui Dumnezeu pe pământ (Luca 12:49), care arde păcatul, cauzează un cutremur în regatul infernului și îi eliberează pe oameni de toate acțiunile rele. Așa că, dacă vei suferi vreun rău pentru Domnul, bucură-te, căci răsplata noastră va fi mare. Amintiți-vă, Isus a spus că, în lume, vom avea necazuri (Ioan 16:33).

În Hristos, cu iubire,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!