Mesajul zilei

27/11/2016 - DOVEDEȘTE-ȚI DRAGOSTEA

“Să nu datoraţi nimănui nimic, decât să vă iubiţi unii pe alţii, căci cine iubeşte pe alţii a împlinit Legea”

Romani 13.8

Orice îndrumare conținută în Cuvântul lui Dumnezeu trebuie să fie urmată, inclusiv cea care condamnă fapta de a lua ceva împrumutat de la cineva, căci cine procedează așa spune că nu Îl iubește pe Domnul Isus.

Tot ceea ce avem nevoie trebuie să fie asigurat prin credință. Este de ajuns să determinăm pentru ca puterea Celui Preaînalt să lucreze în favoarea noastră. Însă, cine se duce în Egipt pentru a-și rezolva problemele mai poate adăuga câteva pe listă. Avraam, de exemplu, s-a dus în Egipt din cauza foametei din Israel și aproape și-a pierdut soția (Genesa 12.10-20). Cine e de la Dumnezeu și nu se duce la Domnul pentru a-și asigura cele trebuincioase, ci caută ajutor așa cum omul simplu o face, trece prin situații dificile, căci legile acestei lumi îi va aduce cel puțin mare suferință în suflet.

Dacă credem în faptul că Bíblia este Cuvântul lui Dumnezeu, trebuie să acceptăm că tot ceea ce este scris în Ea reprezintă voia sfântă și poruncile ne-au fost date pentru a fi păzite. Cel care le va urma va fi recompensat și, de îi va face plăcere în a îndeplini ceea ce i s-a poruncit, va afla că poruncile nu sunt greu de respectat. Însă, acelora care le disprețuiesc le este rezervată pedeapsa.

Poate părea simplu actul de a ne însuși ceva împrumutat, însă, de fapt, practicându-l, afirmăm că nu-L iubim pe Isus. Același lucru face cel care adulterează, fură sau încalcă orice poruncă sfântă. Îl iubește pe Domnul cel care Îi cunoaște poruncile și le păzește (Ioan 14.21).

Nu trebuie să punem mâna pe orice pentru a ne asigura cele trebuincioase. Dacă apare o problemă, modul cel mai ușor de a o rezolva este folosirea credinței - și este bine de amintit că este păcat tot ceea ce nu provine din credință. Așadar, cel care folosește un alt mijloc pentru a înfrunta o provocare comite păcat.

Hristos a spus că a venit să ne dea viață, și o viață cu belșug (Ioan 10.10b). Cum știm că El nu minte, trebuie să căutăm să ducem această viață îmbelșugată afirmată de Stăpân și să ne bucurăm de ea, căci, cu siguranță, El nu a dat greș în misiunea Sa.

În Evanghelie, aflăm că putem determina orice știm că este al nostru. Dumnezeu nu a încetat niciodată de a-i ajuta pe cei care L-au slujit în trecut și, astăzi, El continuă la fel. De aceea, va face ceea ce este necesar pentru cel care încearcă să creadă în Cuvântul Său și să acționeze în Numele lui Isus. La nevoie, cine are încredere în Domnul își primește recompensa, ca și pescarul ce a aruncat undița și a scos banul din gura celui dintâi pește prins (Matei 17.24-27).

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!