Mesajul zilei

29/11/2016 - STAREA DISCIPOLILOR

Acum, da, trăim, fiindcă voi staţi tari în Domnul

1 Tesaloniceni 3.8

Bucuria pe care o avem pentru succesul fiilor noștri spirituali este enormă; însă, nici mică nu ne este tristețea când îi vedem făcând calea de întoarcere. Pavel a spus că trăia auzind veștile aduse de Timotei despre tesaloniceni. Să stai tare în Domnul este ceea ce contează. Mulțumirea noastră va fi în a vedea sau ști că roadele noastre vor dăinui, căci, pentru asta, am fost chemați de Însuși Domnul Isus. Însă, să te îngrijești de turma ta.

Pavel avea o mare apreciere pentru oamenii pe care i-a dus la Hristos. Deși se confrunta cu lipsuri, apostolul se simțea însuflețit pentru faptul că tesalonicenii stăteau tari în Domnul. Această satisfacție cuprinde de asemenea inima oricăruia care, cu adevărat, face lucrarea lui Dumnezeu. Pentru acest om, bucuria nu depinde de ceea ce trăiește sau suferă, căci ceea ce contează este mărirea Împărăției lui Dumnezeu și slăvirea Domnului.

A-i vedea pe ”fiii” spirituali tari în Dumnezeu este ceea ce ne bucură cel mai mult. E trist pentru un ”tată” să constate că cel pe care l-a inițiat în Hristos a apucat calea de întoarcere la păcat. Nu este nimic care să nu aducă indignare mai mare decât să afli că un credincios este necinstit sau că s-a reîntors la droguri, a comis adulter etc. Cei chemați de Domnul se simt realizați când observă că cei care au fost mântuiți prin mijlocirea lor se evidențiază în lucrarea sfântă.

Fără îndoială, aflând că discipolii noștri au succes ne face mult bine, ca și cum am avea reușită noi înșine. Când a aflat de noutățile aduse de Timotei, Pavel și-a întremat sufletul. Toți oamenii care au beneficiat de apostolia noastră trebuie să facă astfel încât să ne parvină relatarea despre cum au fost fericiți în credință. Avem o fire sensibilă și, de aceea, auzirea a astfel de vești ne face un bine extraordinar.

Urmează cuvântul apostolului: Să stai tare în Domnul. Restul lucrurilor este tranzitoriu și are o influență neînsemnată. Totuși, a sta tare în credință îl ajută pe cel care astfel se regăsește și face asfel încât și alții să înceapă să acționeze în același mod. Asta înseamnă să faci voia Domnului în toate sensurile, conform îndrumării pe care El Însuși o oferă.

Isus a spus că ne-a ales și ne-a numit. El nu a făcut asta pentru a rămâne ”bătând pasul pe loc”, ci pentru a da roade în permanență. Stăpânul chiar a vorbit și despre recompensă: vom fi ajutați cu tot ceea ce vom cere Tatălui.

Vezi în ce stare se află cei care, prin mijlocirea Sa, au ajuns în Împărăția lui Dumnezeu. Exemplul credinței lor te va putea ajuta mult sau te va împiedica să fii ascultat.

 

În Hristos, cu dragoste, 

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!