Mesajul zilei

01/12/2016 - IMPORTANȚA MIJLOCIRII

“Şi Domnul a spus: „Iert, cum ai cerut.”

Numeri 14.20

Mijlocirea are o putere foarte mare dinaintea Domnului. Moise l-a strigat pe Cel Preaînalt când, se pare, nu mai exista nicio scăpare pentru fiii lui Israel. Acest fapt este un exemplu că Dumnezeul nostru îi ascultă pe robii Săi, atunci când aceștia mijlocesc pentru cei rătăciți. Îndrăzneala mijlocirii Îl mișcă pe Domnul.

Cine simte chemarea pentru a fi mijlocitor trebuie să înțeleagă că are o apostolie dată de Tatăl pentru a fi realizată cu succes. Acest om are autoritate concedată de la Dumnezeu pentru a apăra cauza cuiva și a ridica din nou temeliile străbune. Realizându-și misiunea, mijlocitorul descoperă cuvinte, argumente, pe care niciodată nu s-a gândit că le are și dobândește victoria prin simplul fapt de a urmări sfatul Domnului.

În cazul pe care-l studiem, Dumnezeu a spus lui Moise că îl auzise și a afirmat că iertase națiunea lui Israel. Dacă acest rob al Domnului nu ar fi susținut corect cauza ei, Cel Preaînalt i-ar fi distrus pe toți cei care au plecat din Egipt. De fapt, nu mai era nicio ieșire pentru evrei, astfel încât mijlocirea lui Moise a schimbat situația.

Dacă poporul lui Dumnezeu ar striga potrivit voii Domnului, exprimată în Scripturi, Domnul i-ar auzi și i-ar elibera pe toți păcătoșii care cauzează atâta rușine și rele societății. Nu putem permite ca cei rătăciți să plece fără să fi avut ocazia de a-L cunoaște pe Isus – și putem duce mii dintre aceștia în Cer.

Mijlocirea, ca și oricare altă apostolie, trebuie făcută cu îndrăzneală. Astfel, cine își realizează chemarea cu curaj și vitejie, va vedea cum Domnul va schimba situațiile, iertându-i pe păcătoși, lecuindu-i pe infirmi și dând noi șanse celui care se crede prins în ispitele diavolului.

Îndeplinește-ți misiunea în Trupul lui Hristos cu credință și determinare. Să nu ai nicio reținere de a te pune dinaintea lui Dumnezeu și de a susține cauza celor rătăciți, însă folosește argumentele pe care Cuvântul lui Dumnezeu le oferă. Cine luptă cu armele dreptății, fără îndoială, va vedea puterea lui Dumnezeu lucrând în favoarea celor care au fost binecuvântați prin intermediul rugăciunilor. Mijlocitorul poate face multe în apostolia sa.

Nu contează misiunea pe care El ne-o dă. Îndeplinind-o, vom vedea că aceasta este ceea ce Îl bucură pe Tatăl nostru și, așadar, vom obține succesul, știind că bucuria Domnului ne este forța (Neemia 8.10). Folosește apostolia mijlocirii și fii o binecuvântare pentru cei suferinzi. Orice lucrare realizată cu credință este cu reușită. 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi.