Mesajul zilei

02/12/2016 - ÎNDEPLINEȘTE PORUNCILE CORECT

”Când copiii lui Israel au fost destul de tari, au supus pe canaaniţi la un bir, dar nu i-au izgonit”

Iosua 17.13

Dumnezeu spusese poporului lui Israel că trebuie să-i distrugă pe locuitorii din Canaan. Însă, cum israeliții se întăriseră și crezuseră că ar putea obține vreun beneficiu de la canaaniți, i-au supus unui bir. Această inițiativă de a cere o contribuție financiară din partea celor care locuiau în Țara Făgăduinței ar fi putut chiar părea bună, însă nu era ceea ce Cel Atotputernic hotărâse, căci, a face un acord cu vrăjmașul nu a dus niciodată la vreun rezultat – și nici nu va duce vreodată –  succes.

Cine se revoltă și nu îndeplinește cu exactitate ceea ce Domnul hotărăște va avea probleme. Dreptatea acționează potrivit faptelor noastre. De aceea, cel care ascultă porunca sfântă și o păzește va primi binecuvântarea; însă, cel care nu-i va da importanța cuvenită, îi revine blestemul.

Poporul Domnului a greșit neîndeplinind porunca pe care Cel Preaînalt i-a dat-o: nimicirea celor care locuiau în Țara Făgăduinței. De aceea, tergiversarea lui Israel a avut un cost mare. Astăzi, același lucru se întâmplă cu cei care nu respectă hotărârea Tatălui, căci Cuvântul spune plata păcatului este moartea (Romani 6.23a) atât pentru cine, de exemplu, se căsătorește cu cine nu face parte din Împărăția Domnului, cât și pentru cei care comit nedreptate sau adulter.

Creștinul care își face de lucru cu cei rătăciți își dă seama mai târziu că a comis o mare greșeală. Până la urmă, cine nu-L iubește pe Domnul este oare capabil să îndeplinească ceea ce a promis? Dacă nu acordă atenția cuvenită Cuvântului lui Dumnezeu, ce oare mai poate face? Israel, pentru a nu fi îndeplinit porunca Celui Preaînalt, a întâmpinat dificultăți cu popoarele pe care a hotărât să le lase în Țara Făgăduinței.

Cel Preaînalt nu spusese poporului Său ca să-i facă pe canaaniţi supușii săi, ci, să fie alungați de acolo. Cum nu a îndeplinit porunca, Israel a avut ideea de a-i supune la un bir. Astfel, locuitorii din Canaan au început să plătească pentru dreptul de a trăi în Țara Sfântă.

Cine este înțelept trebuie să se supună numai poruncii sfinte, căci lui satana îi place să facă înțelegeri cu oamenii, în încercarea de a-i îndepărta de Cel Atotputernic. Aparent, fiii lui Israel au făcut o afacere bună. Însă, dacă, de fapt, Dumnezeu ar fi dorit ca poporul canaan să plătească impozite israeliților, El le-ar fi spus asta. Corect este de a îndeplini adevărata vrere a Tatălui, căci cine nu-I îndeplinește voia cade pradă nedreptății.

Trebuie să fim atenți la ceea ce facem, căci dreptatea cerească lucrează potrivit supunerii noastre, și nu când nesocotim ceea ce ne este poruncit. Cuvântul spune în Deuteronom 28 că păzirea poruncile Domnului , cât și neascultarea lor determină atât binecuvântarea cât și blestemul. Nu te poți juca cu Dumnezeu, iar ceea ce omul va face aceea va avea.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi.