Mesajul zilei

03/12/2016 - ALEGEREA CEA MAI PROASTĂ

“El îşi alesese noi dumnezei. Atunci, războiul era la porţi, dar nu vedeai nici scut, nici suliţă la patruzeci de mii în Israel.”

Judecători 5.8

Această situație nu a fost planificată în Ceruri. Israel, dacă ar fi fost credincios lui Dumnezeu, nu ar fi intrat în război – iar aceasta să servească de exemplu bisericii de astăzi! Mulți creștini și-au ales noi dumnezei. Însă, această lipsă de teamă față de Cel Preaînalt, de a se încrede în Cuvântul Său, face ca poporul Său să sufere tot atât cât și cei rătăciți. Până la urmă, unde Se află Cel care răspundea profeților în trecut? Unde sunt făgăduințele făcute robilor Domnului?

Planurile pe care Dumnezeu le are pentru noi sunt cele mai bune. În Hristos, regăsim pacea desăvârșită și rezolvare la cele mai grele probleme. Însă, în multe cazuri, nu este ceea ce vedem că se și întâmplă. Este clar că Cel Atotputernic nu a planificat această condiție pentru noi, însă nesupunerea poporului Îl împiedică să lucreze în favoarea alor Săi. Astfel, nerealizările de astăzi sunt rezultatul unei credințe slăbite, diminuate și neajutorate pentru a birui forțele răului.

Dacă Israel ar fi fost credincios Celui Preaînalt, Dumnezeu nu ar fi permis ca războiul să ajungă în acel teritoriu. Astăzi, se poate spune același lucru în legătură cu fiii lui Dumnezeu. Cine păzește poruncile și le îndeplinește dovedește că-L iubește pe Domnul. În consecință, și acesta este iubit de Tatăl, iar însuși Isus îl iubește și Se manifestă în el.

Tot ceea ce a fost scris în Sfânta Biblie ne servește drept lecție de învățare pentru noi. Biserica lui Hristos trebuie să se dedice mai mult Cuvântului și să nu Îl disprețuiască. Pentru a primi binecuvântările și a iubi binele, corect este să încetezi în a practica răul și să începi în a îndeplini porunca sfântă. A te uita la anumite feluri de filme, de exemplu, poate face ca omul să-L abandoneze pe Domnul și să devină slujitorul lui Eros – zeul mitologic al pornografiei -, care nu este nimeni altcineva decât însuși diavolul. Același lucru se întâmplă cu cei care mint, înșeală, trădează etc. Aceștia, la rândul lor, își aleg alți dumnezei drept stăpâni ai vieților lor.

A înceta de a se teme de Cel Atotputernic și a începe în a cădea pradă greșelii vor face din orice creștin un suferind asemenea celor păcătoși, căci Domnul nu-l poate păzi pe cel care nu se păzește. Nu devenim robi ai celor pe care îi slujim. Așadar, trebuie să analizăm cu grijă cine este Dumnezeul vieții noastre.

Mulți întreabă: ”Oare Domnul s-a schimbat? El nu mai răspunde astăzi așa cum o făcea înainte.” Fără îndoială, El nu s-a schimbat, și nu se va schimba niciodată (Evrei 13.8). Însă, în vremurile biblice, Domnul nu lucra în favoarea tuturor. De fapt, numai cei care Îl slujeau puteau conta pe El, căci, fără credință, Dumnezeu nu poate lucra (Evrei 11.6a).

Așadar, dacă ți-ai ales noi dumnezei, întoarce-te la Cel Preaînalt și fii credincios numai Lui, iar El va avea grijă de tine, așa cum mereu a făcut cu cine L-a slujit în trecut.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze.